Πράσινο φως για απασχόληση 32.433 ανέργων στους δήμους

Πράσινο φως για απασχόληση 32.433 ανέργων στους δήμους

Mon, 30/03/2015 - 10:33 -- prosongr

Στην τελική ευθεία ύστερα πόα αλλεπάλληλες καθυστερήσεις μπαίνει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμη η πρώτη προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις 32.433 θέσεις που θα καλυφθούν στους δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Μετά και τη νομοθετική ράθυμής που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά τις προσοχές των ωφελούμενων από το πρόγραμμα, ανοίγει ο δρόμος για τη σχετική ανακοίνωση με την οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να καταθέσουν αιτήσεις.

Ειδικότερα, με τη νέα ρύθμιση προβλέπονται αμοιβές 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 495,25 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και αμοιβές 17,27 ευρώ και όχι μεγαλύτερες από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Δικαίωμα συμμέτοχής στο πρόγραμμα έχουν Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών – μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους. 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!