Breaking news

Νέος ΚΟΚ: Αυστηρές ποινές για τρεις παραβάσεις
A

Πιο εφαρμόσιμες ποινές για την πλειονότητα των τροχαίων παραβάσεων, περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση. Θα είναι όμως και αυστηρότερος σε φαινόμενα αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς, όπως επεσήμανε η Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, κατηγοριοποιούνται οι ποινές και αυστηροποιούνται, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης (πχ. κινητό τηλέφωνο, κράνος, ζώνη κ.α.). Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, ανέφερε τις τρεις παραβάσεις για τις οποίες ο νέος ΚΟΚ προβλέπει αυστηρές ποινές:

«Μετά από πολλά χρόνια αλλάζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Θέλω ν’ αναφερθώ στην θέσπιση της Αντικοινωνικής Οδικής Συμπεριφοράς που προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους κινούνται στη ΛΕΑ, σταθμεύουν σε ράμπα ΑΜΕΑ ή παρεμποδίζουν τα ΜΜΜ. Οι ποινές να αφορούν στον οδηγό και όχι στο όχημα ενώ λαμβάνοντας υπ΄όψιν μας τη μικροκινητικότητα, που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας αναπροσαρμόζουμε, προς τα κάτω, τα όρια ταχύτητας εντός του αστικού ιστού», επεσήμανε η υφυπουργός.

Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να παραμένουμε θεατές μπροστά στην εκατόμβη θυμάτων που αφήνουν πίσω τους τα τροχαία δυστυχήματα».

Η κα Αλεξοπούλου έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Λασίθι, όπου παρέστη σε εκδήλωση απονομής βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής: «Η Οδική Ασφάλεια μέσα από τα μάτια των μαθητών».

«Ως μητέρα μιας μαθήτριας Δημοτικού αντιλαμβάνομαι καθημερινά πως τα παιδιά μας τα διδάσκουμε εμπράκτως. Είτε ως γονείς, είτε ως δάσκαλοι, είτε ως κοινωνικό σύνολο. Προφανώς όταν φορώ τη ζώνη ή το κράνος μου, σέβομαι τα όρια ταχύτητας, τους άλλους χρήστες της Οδού, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συμπεριφέρομαι ευγενικά, τότε πιθανότατα το παιδί μου θα αναπαράγει αυτό το πρότυπο συμπεριφοράς, στο δρόμο

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις