Δημοψήφισμα 2015: Δες που ψηφίζεις

Δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα 2015: Δες που ψηφίζεις

Fri, 03/07/2015 - 09:37 -- prosongr

Στα ίδια εκλογικά τμήματα με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα ψηφίσουν οι πολίτες, στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Οι ετεροδημότες επίσης θα ψηφίσουν εκεί που ψήφισαν και στις βουλευτικές του Ιανουαρίου 2015.

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίζουν με την επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους.

Τα ψηφοδέλτιο θα φέρει τις επιλογές ΝΑΙ, ΟΧΙ ενώ ξεχωριστό θα είναι μόνο το Λευκό.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19.00 της ίδιας ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015

Οι ένστολοι, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση προς τους αρμόδιους φορείς (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΕΛΑΣ. Λ.Σ., Π.Σ.), θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ως εξής:

Οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα, καθώς και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό απ” αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, ψηφίζουν στο δημοψήφισμα στον τόπο όπου υπηρετούν, μετά από εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Επισημαίνεται ότι δεν μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο όπου υπηρετούν ως ετεροδημότες, δεδομένου ότι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε στο δήμο στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι, είτε στον τόπο που υπηρετούν βάσει των ειδικών εκλογικών καταλόγων.

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!