Κάνει χρυσές δουλειές με την κινητή μονάδα πλυσίματος ΙΧ

Κάνει χρυσές δουλειές με την κινητή μονάδα πλυσίματος ΙΧ

Thu, 11/04/2013 - 11:04 -- prosongr

 

Κάνει χρυσές δουλειές με την κινητή μονάδα πλυσίματος ΙΧ
 
Μέσα στους καιρούς της κρίσης το αποφάσισε και το έκανε και η μικρή του επιχείρηση πάει πολύ καλά και ο ίδιος μάλλον αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλά άλλα νέα παιδιά που έχουν ιδέες.
 
Ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου λοιπόν, παλιός εργαζόμενος στον ευρύτερο τομέα της γενικής καθαριότητας, βρέθηκε πριν μερικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη αναζητώντας ανταλλακτικά για ένα μηχάνημα της επιχείρησης. Εκεί θα έχει το ..ερέθισμα για την απαραίτητη τεχνογνωσία... Εγένετο λοιπόν επιχείρηση πλυσίματος αυτοκινήτων κατ' οίκον και συγκεκριμένα στον χώρο σας .
 
...Αποφάσισα λοιπόν να το προχωρήσω, θα μας πει ο Βασίλης , αγόρασα ένα μικρό βανάκι και μέσα εκεί έβαλα όλα τα απαραίτητα εργαλεία όπως γεννήτρια, ατμοκαθαριστικό υψηλής πίεσης, μικρό πιεστικό για λάσπες και άλλα απαραίτητα. Χωρίς διαφήμιση με μικρές καρτούλες και από στόμα σε στόμα ξεκίνησα την όλη εργασία μου. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα αυτών που ήθελαν να πλύνουν το αυτοκίνητο, ή ακόμα και τη μοτοσικλέτα τους στο σπίτι τους. Κερδίζει ο άλλος χρόνο γιατί σου λέει για να πάω τώρα έξω πρέπει να αφήσω το αυτοκίνητο εκεί, να πάω να το πάρω μετά κ.λπ. ...Πηγαίνω λοιπόν σε αυλές και σπίτια και πλένω αυτοκίνητα. Οι τιμές κυμαίνονται από 8 ευρώ το απλό εξωτερικό πλύσιμο μέχρι και 60 ευρώ εάν πρόκειται για βιολογικό καθαρισμό. Η εποχή που κυρίως υπάρχει δουλειά είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, όσο για τα ευτράπελα της δουλειάς που με ρωτάς αυτά είναι πολλά. Κάποιοι μου έβγαλαν να πλύνω τα ...στρώματα από το σπίτι, το καροτσάκι του μωρού , ενώ κάποιος άλλος μου ζήτησε να πλύνω και τον ..σκύλο του! Για όλα τα υπόλοιπα το έκανα δωρεάν, όχι όμως και για τον σκύλο που ήταν αδύνατο να γίνει!
 
Πλύσιμο λοιπόν κύριοι του Ι.Χ. στον χώρο σας και γιατί όχι! Στους καιρούς της κρίσης δωρεάν και ένα... ντουζάκι στο ποδήλατο!
 
Για ερασιτέχνες...
 
Και επειδή πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν... μόνοι, ορισμένες οδηγίες όπως τις αλιεύσαμε από εμπειρογνώμονες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες:
 
* Δεν πλένουμε το αυτοκίνητο κάτω από τον ήλιο ιδιαίτερα τις ζεστές ημέρες. Ο λόγος είναι ότι το αμάξωμα ανεβάζει σχετικά μεγάλες θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να στεγνώνει η σαπουνάδα μας αλλά και το νερό πάνω το αυτοκίνητο δημιουργώντας λεκέδες. Για τους ίδιους περίπου λόγους δεν πλένουμε το αυτοκίνητό μας όταν είναι ζεστό.
 
* Δεν χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά (AVA. Palmolive, Skip κτλ) που είναι για το σπίτι αντί για σαμπουάν αυτοκινήτου, διότι είναι πολύ ισχυρά και μπορούν να χαλάσουν το χρώμα. Επιπλέον δεν βοηθάν ώστε το σφουγγάρι μας να γλιστρά στις μεταλλικές επιφάνειες δημιουργώντας ένα λιπαντικό στρώμα, και δεν είναι σχεδιασμένα για τους ρύπους – βρομιά των αυτοκινήτων σε αντίθεση με τα ειδικά σαμπουάν.
 
* Δεν πλένουμε φορώντας δαχτυλίδια ή κοσμήματα αφού είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα έρθουν σε επαφή με το χρώμα του αυτοκινήτου με δυσάρεστες συνέπειες.
 
Εφ. Ελευθερία (Δημήτρης Βάλλας) μέσω thessalianews.gr

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!