Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ για 150.000 ανέργους το 2016

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ για 150.000 ανέργους το 2016

Thu, 08/10/2015 - 09:50 -- prosongr

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για ανέργους μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα γίνει με επιδοτούμενα προγράμματα ενίσχυσης απασχόλησης καθώς και με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Την ένταξη 100.000 ανέργων σε επιδοτούμενα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης τους επόμενους έξι μήνες και άλλων 150.000 σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ από τον ερχόμενο Μάρτιο και έως το τέλος του 2016.

Η κ. Αντωνοπούλου πρόσθεσε, ότι ήδη υλοποιούνται προγράμματα για 100.000 ωφελούμενους, ενώ απέδωσε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, «στις προσπάθειες να διορθωθούν τα λάθη που είχαν γίνει κατά το παρελθόν». 

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό κ. Αντωνοπούλου, η πολιτική της κυβέρνησης για την κατάρτιση και την επανένταξη, βασίζεται στη σύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, (π.χ. γυναίκες, άνεργοι με χαμηλά τυπικά προσόντα κ.ά.), καθώς και στην κοινωνική ένταξη των νέων που βρίσκονται εκτός αγοράς και εκπαίδευσης. 

Η κ. Αντωνοπούλου επίσης ανέφερε ότι θα γίνουν ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, και ειδικά προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων επιστημόνων που αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της κοινωφελής εργασίας.

ΟΑΕΔ: Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα για 19.101 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε Επιβλέποντες Φορείς

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!