Νέο πρόγραμμα επιδότησης μισθών για 10.000 επιχειρήσεις

Νέο πρόγραμμα επιδότησης μισθών για 10.000 επιχειρήσεις

Wed, 14/10/2015 - 11:48 -- prosongr

Η καταπολέμηση της ανεργίας και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι στο επίκεντρο των νέων τεσσάρων προγραμμάτων για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που ξεκινούν από 1η Νοεμβρίου με στόχο τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας εν μέσω κρίσης.

Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται πρόγραμμα που θα παρέχει επιδοτήσεις, με στόχο να ωφεληθούν έως 10.000 άτομα / επιχειρήσεις, με τίτλο «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, οι οποίοι έχουν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και μετά.

Επίσης, απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς, που κατά το τρέχον έτος, πραγματοποίησαν αύξηση των θέσεων εργασίας, προσλαμβάνοντας ανέργους. Η δράση προβλέπει αρχικά την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού). Επίσης, προβλέπει την επιδότηση, με 450 ευρώ μηνιαίως κατ’ ανώτατο όριο, των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015.

Οι ωφελούμενες εταιρίες όμως δεσμεύονται για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για χρονικό διάστημα που θα προσδιοριστεί στη δημόσια πρόσκληση, το προσχέδιο της οποίας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η πρόσκληση να δημοσιευτεί εντός του Οκτωβρίου.

Το ανώτατο όριο ενίσχυσης των δικαιούχων και των δύο κατηγοριών θα κυμανθεί μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ. Στόχος της δράσης είναι να ενισχυθεί η ρευστότητα εκείνων των επιχειρήσεων που εμπράκτως στήριξαν την απασχόληση καθώς και να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν οι νέοι κυρίως άνθρωποι.

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!