Οι αλλαγές στο ανακληθέν Πρόγραμμα "Voucher" για ανέργους

Οι αλλαγές στο ανακληθέν Πρόγραμμα "Voucher" για ανέργους

Fri, 22/05/2015 - 15:17 -- prosongr

Τις βασικότερες αλλαγές, στο ανακληθέν Πρόγραμμα «Επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας» (voucher), ανέργων 29 έως 64 ετών, ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Η κα. Αντωνοπούλου ανακοίνωσε πως, στο νέο Πρόγραμμα - η προκήρυξη του οποίου αναμένεται σε δύο μήνες - η διάρκεια κατάρτισης θα είναι μεγαλύτερη των 5 μηνών, που προέβλεπε το ανακληθέν Πρόγραμμα, η αμοιβή των ωφελουμένων του Προγράμματος θα είναι μεγαλύτερη (1.500 - 1.600 € σύμφωνα με το παλιό Πρόγραμμα), ενώ και η αγορά εργασίας στην οποία θα στοχεύει, θα επεκτείνεται σε περισσότερους κλάδους, πέραν του κατασκευαστικού, αναλύοντας το, σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η αν. Υπουργός σχολιάζοντας το ανακληθέν Πρόγραμμα έκανε λόγο για ένα «ακριβό» Πρόγραμμα (κόστος 5.400 € ανά ωφελούμενο), «όταν αντίστοιχα Προγράμματα κοστίζουν 2.000 € ανά ωφελούμενο», όπως είπε, με το 75% του συνολικού Προϋπολογισμού του (170 εκ. €), «να πηγαίνει στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και τις εταιρίες και όχι στους ωφελουμένους ανέργους», όπως τόνισε, για να προσθέσει:

«Αποτέλεσμα αυτού, οι άνεργοι να λαμβάνουν μόλις 1.500 - 1.600 €».

Η κα. Αντωνοπούλου, συνεχίζοντας να αναλύει τα "τρωτά" του ανακληθέντος Προγράμματος, τόνισε τη μονοδιάστασή του (αναφερόταν κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο), διερωτώμενη, πώς οι ωφελούμενοι του Προγράμματος, ολοκληρώνοντας την κατάρτισή τους, θα έκαναν πρακτική και μετά την απόκτηση των σχετικών δεξιοτήτων, «θα έβρισκαν δουλειά σε έναν κλάδο, που διέρχεται τεράστια κρίση», όπως είπε.

Τέλος, η αν. Υπουργός αναφέρθηκε και στο "ηλικιακό εύρος" του Προγράμματος (29 - 64 ετών), τονίζοντας, πως «είναι διαφορετικά τα χαρακτηριστικά ενός νέου 29 ετών και ενός ανέργου 64 ετών».

epoli.gr/

 

 

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!