Ο θαυμαστός κόσμος της Γεωλογίας στο Νόησις, εκδήλωση 25/4

εκδήλωση

Ο θαυμαστός κόσμος της Γεωλογίας στο Νόησις, εκδήλωση 25/4

Tue, 21/04/2015 - 13:49 -- prosongr

Απολιθώματα και ορυκτά, σεισμοί και ηφαίστεια, σπήλαια και γεωμορφές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματικές αλλαγές, ρήγματα και γένεση οροσειρών, γεωλογικά μοντέλα και χαρτογράφηση, υδρογονάνθρακες, μελέτη αρχαιοτήτων με γεωφυσικές μεθόδους, είναι ορισμένα μόνο από τα πολλαπλά θεματικά αντικείμενα της επιστήμης της Γεωλογίας για τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν όσοι επισκεφθούν το Νοησις, για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Ο θαυμαστός κόσμος της Γεωλογίας» θα πραγματοποιηθεί τοΣάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 18.00, στο Νόησις. «Η Γεωλογία αποτελεί μέρος της ζωής μας. Είναι μία επιστήμη που τα αντικείμενά της αφορούν την καθημερινή μας ζωή και απασχολούν συχνά την κοινωνία. Εντούτοις η Γεωλογία έχει σχετικά μικρή αναγνωρισιμότητα στην κοινωνία, και λόγω της εξειδικευμένης γνώσης που παρέχει, το κοινωνικό σύνολο δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τα πολλαπλά αντικείμενά της, την εξέλιξή της και τις νέες ανακαλύψεις» υποστηρίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης που στόχο έχουν να φέρουν την επιστήμη κοντά στο ευρύ κοινό και ειδικά στα παιδιά.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Με ένα σφυρί και μία λούπα» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωλογίας, σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Παρλάντζα (γεωλόγος, ερασιτέχνις κινηματογραφίστρια). Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η διοργάνωση ενός πρωτότυπου εργαστηρίου αναγνώρισης και παρατήρησης ορυκτών, πετρωμάτων, απολιθωμάτων και πολλών γεωλογικών φαινομένων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Νόησις.

Πληροφορίες για το κοινό: τηλ. 2310483000 (Νόησις, 6ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ «Με ένα σφυρί και μία λούπα» εδώ.

  • Ημερομηνία Έναρξης:Σάββατο, 25 Απριλίου 2015
  • Ώρα Έναρξης:18:00
  • Τοποθεσία:Θεσσαλονίκη
  • Διεύθυνση:Νόησις
  • Κατηγορία:Εκδήλωση
  • Ημερομηνία Λήξης:Σάββατο, 25 Απριλίου 2015
  • Ώρα Λήξης:20:00

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!