Πάτρα - Πληροφόρηση και Συμβουλευτική για νέους 16 έως 30 ετών

Πάτρα - Πληροφόρηση και Συμβουλευτική για νέους 16 έως 30 ετών

Tue, 26/05/2015 - 12:01 -- prosongr

Πάτρα - Πληροφόρηση και Συμβουλευτική για νέους 16 έως 30 ετών από τα ΕΚΠΑ του ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Τα Εξειδικευμένα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση (ΕΚΠΑ) του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ έχουν δημιουργηθεί με κύριο στόχο την υποστήριξη ανέργων, νέων ηλικίας 16-30 ετών, στο σχεδιασμό της εκπαιδευτικής τους σταδιοδρομίας, καθώς και την σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Κύριος σκοπός των ΕΚΠΑ είναι: Η δια ζώσης αλλά και η εξ αποστάσεως πληροφόρηση και συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και Η ανάπτυξη συνεργασιών με Οργανισμούς, Ινστιτούτα και Επιχειρήσεις, με ζητούμενο την αποτελεσματικότερη σύνδεση των νέων με την αγορά εργασίας.

Οι υπηρεσίες μας:

Ενίσχυση των νέων κατά την μετάβαση τους στην αγορά εργασίας

Διερεύνηση των ατομικών αναγκών και δεξιοτήτων

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Ανάπτυξη τεχνικών αναζήτηση εργασίας

Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής

Προετοιμασία για την συνέντευξη επιλογής προσωπικού

Βοήθεια στον εντοπισμό διαθέσιμων θέσεων εργασίας

Υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικότητας/κοινωνικής οικονομίας

Πληροφόρηση σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης

Κοινωνική και ψυχολογική ενδυνάμωση Τα ΕΚΠΑ οργανώνουν εργαστήρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Επίσης μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένη υποστήριξη μέσα από ατομικές συναντήσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΣΠΑ 2007-2013». Οι δομές μας Λειτουργούν τρία παραρτήματα σε τρία μεγάλα αστικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι -ες μπορούν να απευθύνονται, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, με βάση τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής τους. Συγκεκριμένα, η εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση αφορά τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, ενώ η διά ζώσης εξυπηρέτηση αφορά την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

patrasevents.gr

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!