Πέντε δρόμοι για να βρείτε δουλειά

Πέντε δρόμοι για να βρείτε δουλειά

Mon, 01/04/2013 - 23:15 -- prosongr

 

Με περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια Έλληνες να μην έχουν δουλειά και 400.000 οικογένειες να μην διαθέτουν κανένα εισόδημα, η αντιμετώπιση της ανεργίας απότελεί το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα. Για την αντιμετώπισή του, ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα προγράμματα κατάρτισης ή απασχόλησης με στόχο να απασχοληθούν πάνω από 450.000 Έλληνες. Έστω και με 400-500 ευρώ τον μήνα. Έστω για λίγους μήνες. Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ, συγκεντρώνει και δημοσιεύει τις όποιες θέσεις είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στον ιδιωτικό τομέα. Το fpress.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει πληροφορίες και για τους πέντε δρόμους που μπορεί να οδηγήσουν σε μια θέση κατάρτισης ή απασχόλησης. 
 
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι πέντε δρόμοι;
 
1. Να διεκδικήσετε μια από τις 400.000 θέσεις κοινωνικής εργασίας η οποία θα προσφέρει αμοιβή έως 490 ευρώ. 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα -τελευταία λύση για την κυβέρνηση καθώς και πάλι θα κληθεί ο δημόσιος τομέας να σηκώσει το βάρος της απασχόλησης- αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους ενώ θα επιλεγούν με μόρια ανάλογα με το πόσο καιρό είναι άνεργοι, ανάλογα με το εισόδημά τους, τον αριθμό των παιδιών κλπ.
5μηνη επιδοτούμενη απασχόληση για
Απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ έως 29 ετών με αμοιβή 460€/μήνα
Απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών με αμοιβή 400€/μήνα
 Επιδοτούμενη κατάρτιση για
Απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 80 ώρες με επιδότηση 5€/ώρα
Απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως 100 ώρες με επιδότηση       5€/ώρα
 Καθοδήγηση / εκπαιδευτικό Mentoring  
Εποπτεία της πρακτικής άσκησης του ωφελούμενου, συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγησή του από εξειδικευμένα στελέχη του παρόχου κατάρτισης
Όλοι οι άνεργοι που θα επιλεχθούν για την εκπαιδευτική πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κλπ. για όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης.         
Ο αριθμός των ανέργων που θα μπορεί κάποια εταιρεία να προσλάβει για πρακτική άσκηση θα είναι συνάρτηση του προσωπικού της (30%).
Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι από τους ασκούμενους αυτούς με τη λήξη της - δωρεάν για τις εταιρείες - 5μηνης πρακτικής τους, προσληφθούν, τότε οι εταιρείες θα δικαιούνται επιδότηση όλων των εργασιακών εισφορών, για διάστημα ενός έτους.
 
2. Αν είστε κάτω των 29 ετών, θα διεκδικήσετε μια από τις 45.000 θέσεις κατάρτισης
Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται αυτή την εβδομάδα από το υπουργείο Εργασίας αν και εταιρείες του ιδιωτικού τομέα έχουν ήδη αρχίσει να συλλέγουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. Από τις 45.000 θέσεις κατάρτισης, οι 35.000 θα αφορούν στον τομέα του τουρισμού γι' αυτό και οι διαδικασίες θα είναι πολύ γρήγορες. Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
 
 
3. Να αναζητήσετε μια θέση στον ιδιωτικό τομέα μέσω του ΟΑΕΔ.
Δείτε τον κατάλογο με τις 2993 θέσεις που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή. Βλέπετε τον κωδικό της θέσης που μπορεί να σας ταιριάζει και απευθύνεστε στον ΟΑΕΔ για περισσότερες πληροφορίες. Δείτε ολόκληρο τον κατάλογο κάνοντας κλικ εδώ.
 
4. Να διεκδικήσετε μια από τις (ελάχιστες) θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο.
Οι θέσεις ανοίγουν με το σταγονόμετρο λόγω του γνωστού περιορισμού που έχει τεθεί από την τρόικα. Αυτή τη στιγμή "τρέχει" ο διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών αλλά και διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.
 
5. Να εκμεταλλευτείτε τα προγράμματα επιδοτήσεων για να φτιάξετε κάτι δικό σας
Ανακοινώθηκεπαράταση στην προθεσμία υποβολής προτάσεων για την γυναικεία επιχειρηματικότητα (το πρόγραμμα αφορά σε γυναίκες έως 35 ετών). Βέβαια, δεν έχετε πολύ καιρό στη διάθεσή σας καθώς η παράταση λήγει στις 5 Απριλίου. 
 

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!