Προετοιμαστείτε για τις πιο «αλλόκοτες» και θαυμαστές ερωτήσεις μιας επαγγελματικής συνέντευξης

Προετοιμαστείτε για τις πιο «αλλόκοτες» και θαυμαστές ερωτήσεις μιας επαγγελματικής συνέντευξης

Sat, 27/04/2013 - 12:38 -- prosongr

 

Προετοιμαστείτε για τις πιο «αλλόκοτες» και θαυμαστές ερωτήσεις μιας επαγγελματικής συνέντευξης

Πολλοί εργοδότες, σε μια προσπάθεια να «τεστάρουν» τη δημιουργικότητα και να αποκαλύψουν την προσωπικότητά σας, δεν αρκούνται στις τυπικές ερωτήσεις μιας συνέντευξης. Σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας σε θέματα απασχόλησης Michael Page International, δύο στους πέντε υποψηφίους καλούνται να απαντήσουν σε «περίεργες» ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
 

 

Έχετε πάει προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις του τύπου «Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε πέντε χρόνια;» ή «Γιατί θέλετε τη συγκεκριμένη θέση εργασίας»; Οι εργοδότες, όμως, μπορεί να σας υποβάλουν κάποιες φαινομενικά παράξενες ερωτήσεις για να διαπιστώσουν εάν είστε σε θέση να απαντάτε ικανοποιητικά και άμεσα σε πιο απρόσμενα ερωτήματα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μην αγχώνεστε: τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Δείτε επομένως αυτές τις ερωτήσεις ως μια ευκαιρία να αναδείξετε τις ικανότητές σας!
 
Ερωτήσεις, όπως «Τι πιστεύετε για τους νάνους των κήπων;» ή «Αν ήσασταν πρόγραμμα της Microsoft, ποιο θα θέλατε να είστε;» είναι μερικές από τις πιο παράδοξες ερωτήσεις που αναφέρονται σε σχετικό άρθρο της αγγλικής εφημερίδας The Guardian.
 
Στο πλαίσιο μιας έρευνας που εκπόνησε η Michael Page International, ζητήθηκε από 1000 υποψηφίους να αναφέρουν ποια είναι η σημαντικότερη ανησυχία τους πριν από μια συνέντευξη. Το 39% των ερωτηθέντων απάντησε ότι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι η «πρώτη εντύπωση» που θα κάνουν. Όμως το 24% καρδιοχτυπά επίσης για «περίεργες ερωτήσεις» που φαίνεται να «είναι τελείως άσχετες με την εμπειρία ή τη συγκεκριμένη θέση». Επιπλέον, το 67% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι θα ξαφνιαζόταν μπροστά σε μια περίεργη ερώτηση, όπως «Πώς θα βάζατε έναν ελέφαντα σε ψυγείο;» ή «Γιατί τα καλύμματα των φρεατίων είναι στρογγυλά και όχι τετράγωνα».
 
Το κλειδί είναι η δημιουργικότητα
 
Ήρθε η στιγμή να ξεχωρίσετε δράττοντας την ευκαιρία που σας προσφέρει μια «περίεργη» ερώτηση. Προτού απαντήσετε, σκεφθείτε τον σκοπό που εξυπηρετεί η ερώτηση, όσο αλλόκοτη και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Προσπαθήστε να καταλάβετε κατά πόσο θα μπορούσε να σχετίζεται με τη θέση που διεκδικείτε, τον τομέα των σπουδών σας ή ακόμα και με την επιχείρηση και απαντήστε δημιουργικά, χωρίς όμως να παρεκκλίνετε από τη σφαίρα της λογικής.
 
Η Michael Page International συνιστά στους ενδιαφερομένους να προετοιμάζονται για τη συνέντευξη με τη βοήθεια ενός φίλου: «Ζητήστε από έναν φίλο να σας υποβάλλει απρόσμενες και περίεργες ερωτήσεις για να «τεστάρει» την ευρηματικότητά σας, ακόμα και αν δεν γνωρίζετε την απάντηση. Το σημαντικότερο είναι να επιδείξετε δημιουργικότητα, ορθολογική σκέψη και ικανότητα να λαμβάνετε άμεσες αποφάσεις με σιγουριά και ψυχραιμία».
 
Σημειώστε λοιπόν: οι δημιουργικές απαντήσεις σε «αλλόκοτες» ερωτήσεις μπορούν να διαδραματίσουν κάποιον ρόλο στην επόμενη επαγγελματική σας συνέντευξη. Δείτε τες ως ευκαιρία για να δείξετε στους υποψήφιους εργοδότες σας ποιοι πραγματικά είστε, αλλά και για να ξεφύγετε για λίγο από την απρόσωπη συνήθως απαρίθμηση των σημαντικότερων σημείων του βιογραφικού σας σημειώματος.

http://ec.europa.eu/

 


Κάντε like

Κάντε like

Αναρτήστε ΔΩΡΕΑΝ την αγγελία σας

 

 

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!