Πώς μπορείτε να βγάλετε χρήματα από το YouTube

youtube και χρήματα

Πώς μπορείτε να βγάλετε χρήματα από το YouTube

Sat, 09/05/2015 - 11:37 -- prosongr

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:  ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Μετατρέψτε το περιεχόμενο και τους θεατές σας σε ευρώ, σε επτά βήματα.

Αν ένας νεαρός εκκεντρικός Σουηδός μπορεί να κερδίζει 4 εκατ. ετησίως σχολιάζοντας απλώς τα videogames που παίζει στον υπολογιστή του και μία 8χρονη 127.000 δολάρια το μήνα, μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και εσείς τις ικανότητες και την τύχη σας στο πόσο δημοφιλή μπορούν να γίνουν τα video σας;

Μπορεί να μην γίνετε εκατομμυριούχοι, αλλά μπορεί και να εξασφαλίσετε ένα καλό συμπλήρωμα στο εισόδημά σας.

Πώς ξεκινάμε;

Φυσικά, δημιουργείτε ένα account στο YouTube το οποίο μπορεί να είναι το ίδιο με το Gmail που ήδη χρησιμοποιείτε, μπορεί να είναι και διαφορετικό. Προσθέστε keywords στην περιγραφή του, ώστε να εμφανίζεται στις σχετικές αναζητήσεις – πάντα ανάλογα με το θέμα σας.

Το content είναι βασιλιάς

Όλοι το λένε και είναι αλήθεια. Το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι πρωτότυπο, υψηλής ποιότητας, μοναδικό, όχι πολύ μεγάλο σε διάρκεια, ελκυστικό, να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, να δηλώνει τη συνεχή παρουσία σας (οι subscribers εκτιμούν τη συχνή ανανέωση). Μάθετε τεχνικές λήψης, φωτισμού, μοντάζ κ.λπ. (πού αλλού; στο YouTube), αγοράστε καλύτερη κάμερα -ίσως και εξοπλισμό- και προπονηθείτε. Κάθε σας ανάρτηση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Μαθαίνετε και βελτιώνεστε στην πορεία.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Κάντε monetize τα video σας
monetize

Εφόσον έχετε αρκετά video και εφόσον έχετε «χτίσει» μια βάση συνδρομητών που σας παρακολουθούν τακτικά, έχει έρθει η ώρα να κάνετε business. Η επιλογή Monetize επιτρέπει στο YouTube να τοποθετεί διαφημίσεις (μπανεράκια ή σύντομα video) στις αναρτήσεις σας. H επιλογή βρίσκεται στα settings σας (στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης εφόσον έχετε κάνει login). Στη σχετική επιλογή κλικάρετε το Monetize with Ads.

monetize2
Για να κάνετε Monetize ένα video που έχετε ήδη ανεβάσει, ανοίξτε το Video Manager και κλικάρετε στο σήμα $ δίπλα του. Στη συνέχεια τικάρετε το κουτάκι Monetize with Ads.

Σετάρετε το Google AdSense

Είναι δωρεάν και το βρίσκετε εδώ. Δημιουργείτε έναν λογαριασμό και δηλώνετε ένα PayPal account, μια ηλεκτρονική διεύθυνση και άλλα στοιχεία τα οποία η Google μπορεί να επιβεβαιώσει ώστε να σας στείλει τα χρήματά σας από τις διαφημίσεις. Αυτά τα κερδίζετε κάθε φορά που κάποιος κλικάρει στις διαφημίσεις των video σας ή απλώς τις βλέπει (πολύ λιγότερα στη δεύτερη περίπτωση). Αν όμως έχετε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές τότε τα ποσά είναι σημαντικά.

Εξετάστε τα analytics

analytics
Από θα βλέπετε τις επιδόσεις του υλικού σας, τόσο ως «τηλεθέαση» όσο και ως χρηματικό κέρδος. Επιπλέον, σας ενημερώνει για τη γεωγραφική κατανομή των viewers, δημογραφικά στοιχεία κ.λπ.

Τα στοιχεία αυτά είναι πολύτιμα αφού μαθαίνετε τι κοινό έχετε, αν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλετε και αν πράγματι ελκύετε τους ανθρώπους που επιθυμείτε. Μπορείτε έτσι να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές.

Μοιραστείτε παντού

social media
Φυσικά, δεν αρκεί απλώς να ανεβάσετε κάτι στο YouTube. Πρέπει να το διαφημίσετε με κάθε τρόπο και μέσο. Facebook, Twitter, blog, ιστοσελίδες, κάθε αναφορά στα video σας φέρνει επισκέπτες στο Youtube και άρα δημιουργεί θεάσεις και έσοδα.

Πόσοι βλέπουν τις διαφημίσεις στο YouTube;

Αλληλεπιδράστε με τους χρήστες σας, απαντήστε στα σχόλιά τους, ανταποκριθείτε στις προτάσεις και τις απαιτήσεις τους. Το κοινό νιώθει πολύ πιο «συνδεδέμενο» μαζί σας όταν ξέρει ότι το ακούτε και ότι η γνώμη του έχει σημασία. Έτσι μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η κοινότητα των χρηστών σας.

Γίνετε YouTube Partner

partner
Αυτοί είναι οι χρήστες που έχουν καταφέρει να έχουν μεγάλο αριθμό χρηστών και έχουν κάνει monetize τα video τους. Οι Partners έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό εργαλείων και αναλυτικών στοιχείων στο site και μπορούν να κερδίζουν έξτρα χρήματα υπό τη μορφή bonus. Επίσης έχουν πρόσβαση σε υποστήριξη εκ μέρους του Youtube, συμβουλές και καθοδήγηση για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το περιεχόμενό τους.

Για να γίνει κανείς Partner πρέπει να έχει 15.000 ώρες θέασης στο κανάλι του τις τελευταίες 90 μέρες.

Πώς μπορείτε να βγάλετε χρήματα από το YouTube - fortunegreece.com

 

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!