Σχέδιο για ένταξη των επιδομάτων στο μισθό

Σχέδιο για ένταξη των επιδομάτων στο μισθό

Thu, 23/07/2015 - 11:24 -- prosongr

Ενα πάγιο αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων, την ένταξη δηλαδή όλων των επιδομάτων στον βασικό μισθό, σκέφτεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο. Ωστόσο, με δεδομένες τις προτάσεις των δανειστών προς την ελληνική πλευρά για το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ανώτατων και κατώτατων μισθολογικών κλιμακίων, η ενοποίηση δεν προϋποθέτει καλύτερες αποδοχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών" η νέα ηγεσία του υπουργείου είναι αρνητική στην περίπτωση που υλοποιηθεί «ξερά», καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των κατώτερων μισθών και αύξηση των ανώτερων. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως τονίσει ότι δεν θα σημειωθούν περικοπές στους χαμηλόμισθους. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ακόμα και εάν υπάρξει μια ελάχιστη μείωση στις συνολικές αποδοχές σε τμήμα υπαλλήλων, θα επιστραφεί πίσω στις συντάξιμες αποδοχές.

Από τις προϋπολογιζόμενες 15.000 προσλήψεις, για το 2015, θα πραγματοποιηθούν 7.271: 4.500 στην Υγεία και 2.771 σε λοιπούς τομείς του Δημοσίου. Συνολικά 5.312 είναι οι επαναπροσλήψεις που έγιναν, μη συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ. 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την εφαρμογή ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, αποσυνδεδεμένου σε κάθε περίπτωση με το ενδεχόμενο απόλυσης και με στόχο την κάλυψη διαπιστωμένων κενών μέσω της ανακατανομής προσωπικού, στην οποία θα κυριαρχούν εθελοντικά χαρακτηριστικά.

 

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!