Τι ειναι η Κάρτα Αλληλεγγύης και ποιοι την δικαιούνται

Τι ειναι η Κάρτα Αλληλεγγύης και ποιοι την δικαιούνται

Mon, 11/05/2015 - 12:31 -- prosongr

Κάρτα αλληλεγγύης σε 150 χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας θα χορηγήσει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο των μέτρων που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης, 600.000 ευρώ θα χορηγηθούν για τη σίτιση μαθητών στα σχολεία.

Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 200 ευρώ.

Η σύμβαση για την έκδοση και τη διαχείριση της κάρτας, υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και της Εθνικής Τράπεζας, από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

«Όταν θέλεις, μπορείς να λειτουργείς πιο παραγωγικά και κυρίως με ευαισθησία», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ η κ.Κατσέλη ανέφερε ότι έχουν ήδη μπει στο πρόγραμμα της κάρτας 5.000 καταστήματα σε όλη τη χώρα, στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι 150.000 χρήστες της.

«Δεν θα επιτρέψουμε στο μέλλον τα παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία», τόνισε από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετική» την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας να ενισχύσει με 600.000 ευρώ την σίτιση των μαθητών στα σχολεία.

Συνεχίζοντας η κ. Φωτίου ανέφερε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο δείγμα, ότι όλος ο τραπεζικός τομέας στη νέα κατάσταση αλλάζει ρόλους και επιχειρεί να ανταποδώσει στο λαό τις αιματηρές θυσίες τις οποίες έχει κάνει και για την ενίσχυση των τραπεζών.

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!