ΑΣΕΠ: 230 μόνιμοι διοικητικοί και νοσηλευτές

ΑΣΕΠ: 230 μόνιμοι διοικητικοί και νοσηλευτές

Tue, 27/12/2016 - 10:03 -- prosongr

Προ των πυλών του ΑΣΕΠ βρίσκονται δύο νέοι διαγωνισμοί για τακτικό προσωπικό σε δύο φορείς του δημόσιου τομέα. Ηδη εκδόθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν τον αριθμό των θέσεων για ειδικό προσωπικό βάσει των διατάξεων του Νόμου 2643/1998.

Ειδικότερα, προβλέπεται η κάλυψη 218 οργανικών θέσεων στην Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, από τις οποίες 15 αντιστοιχούν σε άτομα ειδικών κατηγοριών. Πρόκειται για τέσσερα άτομα στην κατηγορία ΑμΕΑ, τρία στην κατηγορία Πολυτέκνων ή τέκνα πολυτέκνων και δύο στην κατηγορία Εθνικής Αντίστασης, η οποία περιλαμβάνει απογόνους ατόμων που πολέμησαν στην Αντίσταση. Από μία θέση αντιστοιχεί στις κατηγορίες Αναπήρων πολέμου για απογόνους ατόμων που τραυματίστηκαν σε περίοδο πολέμου, και στις κατηγορίες τριτέκνων και Εμμεσης ΑμΕΑ, δηλαδή ατόμων που έχουν στον οικογενειακό τους κύκλο άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, η πλειονότητα των θέσεων αφορά διοικητικό προσωπικό, Οικονομικής Κατεύθυνσης ΠΕ και Λογιστικής κατεύθυνσης ΤΕ, αλλά και διοικητικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα αντιστοιχούν δέκα από τις ειδικές θέσεις, εκ των οποίων οκτώ ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού - δύο στην κατηγορία ΑμΕΑ, δύο στην κατηγορία Τριτέκνων και από μία στις κατηγορίες Πολυτέκνων, Εθνικής Αντίστασης, Εμμεσης ΑμΕΑ και Αναπήρων Πολέμου-, και δύο ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού στις κατηγορίες ΑμΕΑ και Εθνικής Αντίστασης (από μία θέση).

Στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής κατανέμεται μία θέση ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού κατηγορίας ΑμΕΑ, στα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου Λέσβου και Σάμου από μία θέση ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού κατηγορίας Τριτέκνων και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Ασύλου Χίου και Κω από μία θέση ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού κατηγορίας Πολυτέκνων.

Αρεταίειο
Εξάλλου, ένα βήμα πριν από την αποστολή στο ΑΣΕΠ για έγκριση βρίσκεται και το αίτημα του Αρεταίειου Νοσοκομείου για δώδεκα προσλήψεις μονίμων. Ο φορέας επιθυμεί να στελεχωθεί πρωτίστως με νοσηλευτικό προσωπικό. Στη συγκεκριμένη ειδικότητα -ΤΕ Νοσηλευτικής- αντιστοιχεί και η θέση του Νόμου 2643/1998 που θα καλυφθεί και αφορά την κατηγορία ΑμΕΑ. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν, μεταξύ άλλων, πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ ή Προγραμμάτων ΠΣΕ, άδεια άσκησης επαγγέλματος ή αντίστοιχη βεβαίωση και ταυτότητα μέλους της ΕΝΕ.

 

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!