Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους για 400.000 κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης

Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους για 400.000 κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης

Tue, 08/03/2016 - 15:27 -- prosongr

Ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα έχουν πλέον οι κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου με θέμα «Σχέσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού» σε χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξήγγειλαν την άμεση έναρξη του μέτρου ήδη από αύριο.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης αφορά 150.000 οικογενειακές κάρτες με εισόδημα κάτω από 400 ευρώ μηνιαίως, οι οποίες αντιστοιχούν σε 400.000 ανθρώπους.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, απηύθηνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι «ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι στοιχείο διεκδίκησης του εργατικού λαϊκού κινήματος, απαραίτητο για μια καλύτερη ζωή ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της κρίσης».

«Συνδέουμε τον πολιτισμό με τη ακραία φτώχεια. Επιδίωξη μας είναι να δούμε την μάνα με τα πολλά παιδιά, τη μάνα Ρομά να μπαίνει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να δει από κοντά όλα όσα μας μαθαίνουν» επεσήμανε από την πλευρά της η Θεανώ Φωτίου.

«Η ιδέα είναι ο Πολιτισμός να λειτουργήσει ως πυλώνας ανασυγκρότησης για τον ανασχηματισμό της χώρας. Όχι μόνο γιατί μπορεί να φέρει χρήματα, αλλά γιατί συνιστά βασικό συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης» δήλωσε τέλος ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να αποκτήσουν και οι σπουδαστές των κρατικών σχολών Τέχνης (Σχολή Εθνικού Θέατρο, ΚΘΒΕ, σχολές χορού κ.α.) πάσο για ελεύθερη πρόσβαση στις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να μην αντιμετωπίζονται σαν φοίτητες δευτέρας κατηγορίας.

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!