ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Πράξη»

ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Πράξη»

Wed, 06/07/2016 - 13:19 -- prosongr

Ο Δήμος Αθηναίων και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αθηναίων (ΚΕΚΔΑ) πρόκειται να εκπαιδεύσουν εξήντα (60) άνεργους δημότες του, αποφοίτους δευτεροβάθμιας ή και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Η εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία υποστηρίζεται από την Βλαΐς Unilever Hellas στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης.

Η φιλοσοφία της εκπαιδευτικής διαδικασίας επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανέργων στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά και της γενικότερης ενεργοποίησής τους, θέτοντας σε εφαρμογή καινοτόμες και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί εντός Ιουλίου.

Ως προς την επιλογή των συμμετεχόντων, εφ’ όσον ο αριθμός αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπερβεί τον προκαθορισμένο, προηγούνται οι εθελοντές-άνεργοι που υποστήριξαν την εκδήλωση της Ελαΐς Unilever Hellas I «Love Athens» για τα παγωτά Algida. Για τους λοιπούς ανέργους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει αριθμού πρωτοκόλλου υποβολής της αίτησής τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση επιμόρφωσης.

Σκοπός: Στόχος της ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS, του Δήμου Αθηναίων – ΚΕΚΔΑ είναι η ποιοτική εκπαίδευση των ανέργων στο συγκεκριμένο αντικείμενο, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση και η αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων στην εξέλιξη της επαγγελματικής τους πορείας.

Συνοπτικό πρόγραμμα (διάρκεια 25 ώρες):

•    Γενική Εισαγωγή στον μη – κερδοσκοπικό τομέα

•    Κοινωνική Επιχείρηση και μη κερδοσκοπικός τομέας

•    Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη

•    Υπηρεσίες ποιότητας ως παράγοντας ανατροπής

•    Οικονομικά για μη – κερδοσκοπικούς οργανισμούς

•    Project Management

Οι καταρτιζόμενοι, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, θα δεχθούν συμβουλευτική υποστήριξη διάρκειας 5 ωρών (απολογισμός προσόντων ανέργων, τεχνικές εύρεσης εργασίας, σύνταξη βιογραφικού σημειώματος κατά το πρότυπο Europass, κλπ).

Υποβολή αιτήσεων (στη Γραμματεία του κεκδα): έως Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Υλοποίηση προγραμμάτων: εντός Ιουλίου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις και για υποβολή Αιτήσεων, μπορείτε να επισκεφθείτε το ΚΕΚΔΑ (Φαβιέρου 5 & Μάγερ, Αθήνα), ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 52 21 047, 210 52 21 177, καθημερινά από 09.00 έως 17.00. Fax: 210 52 21 140, e-mail: [email protected]

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!