Με 4 απλές κινήσεις μπορείς να επανέλθεις στην αγορά εργασίας μετά από μεγάλη αποχή!

Με 4 απλές κινήσεις μπορείς να επανέλθεις στην αγορά εργασίας μετά από μεγάλη αποχή!

Thu, 08/02/2018 - 12:49 -- prosongr

Είναι κάτι που βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα της κρίσης. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται ξαφνικά χωρίς δουλειά, δεν μπορούν να βρουν μια νέα θέση εργασίας, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν «εκτός» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να έκαναν μια παύση, για λόγους σπουδών μένοντας πάλι για αρκετό διάστημα έξω από την αγορά εργασίας.

Το ερώτημα εδώ είναι, πως μπορεί κάποιος να κάνει το μεγάλο come back, μετά από μια αποχή από την αγορά εργασίας; Την απάντηση στο ερώτημα δίνει η HR Professional, Shannon Fitzgeralnd.

Χρειάζεται να κάνεις 4 βασικές κινήσεις.

1- Κάνε την έρευνα σου: Δες ποιες θέσεις εργασίας είναι ανοιχτές, και σε ποιες εταιρίες. Ψάξε επίσης πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα οι εταιρίες που σε ενδιαφέρουν. Πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει, από την τελευταία εικόνα που είχες.

2- Ενημέρωσε το βιογραφικό σου: Μπορεί να μην έχεις κάνει πολλά πράγματα στο κενό διάστημα. Βάλε όμως ότι μπορείς μέσα. Π.χ. εθελοντική εργασία ή συμμετοχή σε διάφορα projects και σεμινάρια.

3- Φτιάξε το δίκτυο σου: Ξεκίνα να κάνεις επαφές με συναδέλφους και φίλους. Πες σε όλους ότι ετοιμάζεσαι να επιστρέψεις, και εξέτασε πιθανές ευκαιρίες. Επίσης καλό είναι να πας και σε κάποια events.

4- Ενημερώσου εσύ: Αν π.χ. έχεις μείνει ανενεργό για 3 χρόνια, τα δεδομένα στην βιομηχανία σου θα έχουν αλλάξει αρκετά. Ενημερώσου για τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Και γενικότερα διάβασε άρθρα, αναλύσεις και δες βίντεο, που αφορούν το επάγγελμα σου. Μην πας σε εταιρία για δουλειά και φανείς… σκουριασμένος.

 

πηγή: itspossible.gr

Το Βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!