Breaking news

psaltopoulou_koronoios_covid
A

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ μίλησε στον σταθμό του Mega αναφερόμενη στην κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού και στο μεγάλο ερώτημα για το εάν θα επιστρέψουν τα μέτρα προστασίας τον χειμώνα και συγκεκριμένα η μάσκα στα σχολεία.

Ακόμη η ίδια αναφέρθηκε στην παραλλαγή Όμικρον δηλώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης από την μετάλλαξη.

Συγκεκριμένα δήλωσε «Η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν το άνοιγμα των σχολείων. Την απόφαση θα την λάβει η σχετική επιτροπή. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην υπάρχουν μάσκες».

Τι είπε για τα εμβόλια και την 4η δόση

Αναφορικά με την 4η δόση η κα Ψαλτοπούλου ανέφερε ότι χρίζεται απαραίτητα στους πολίτες άνω των 60 ετών, αλλά και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Ειδικότερα τόνισε ότι «Είναι πολύ σημαντικό, είναι αποτελεσματικό αυτό το εμβόλιο, η 4η δόση ως προς τη βαριά νόσηση και όταν έρθει το καινούριο (εμβόλιο) τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, βλέπουμε τις καινούριες συστάσεις για όλους».

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω: 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις