Breaking news

διαβατήριο
A

Θέλετε να κάνετε ταξίδι σε μία χώρα του εξωτερικού, όπου χρειάζεται διαβατήριο, αλλά δεν έχετε; Το proson.gr κατέγραψε τα έγγραφα που απαιτούνται για να εκδώσετε διαβατήριο.

Έγγραφα 

Τα έγγραφα που απαιτούνται είναι τα εξής: 

  1. Δελτίο Ταυτότητας. Προσοχή: η ημερομηνία έκδοσης του Δελτίου ταυτότητας δεν πρέπει να είναι παλαιότερη των 15 ετών από την ημερομηνία κατάθεσης για την έκδοση του διαβατηρίου
  2. Πρόσφατη (τελευταίου μήνα) έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 4x6 εκ., τυπωμένη σε αναλογικό φωτογραφικό χαρτί, χωρίς τη χρήση τεχνολογίας inkjet ή laser, συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών, σύμφωνα με συστάσεις ICAO.
  3. Βεβαίωση της κατά τόπον αρμόδιας Ελληνικής αστυνομικής, προξενικής, λιμενικής ή πυροσβεστικής αρχής, της περιοχής όπου έλαβε χώρα η απώλεια ή κλοπή του διαβατηρίου, με την οποία θα πιστοποιείται η δήλωση του συμβάντος, καθώς και το αποτέλεσμα της διενεργηθείσας έρευνας. Αντίστοιχη βεβαίωση απαιτείται και στις περιπτώσεις ολικής καταστροφής και υπεξαίρεσης διαβατηρίου.
  4. Υπεύθυνη Δήλωση - Έγγραφη συναίνεση γονέα
  5. Απόφαση ορισμού επιτρόπου ή δικαστικού συμπαραστάτη
  6. Ιατρικό πιστοποιητικό ή γνωμάτευση ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας με την πάθηση που βεβαιώνεται
  7. Αποδεικτικά έγγραφα που τυχόν υπάρχουν και πιστοποιούν την αναγκαιότητα της κατ΄ εξαίρεση χορήγησης διαβατηρίου για μετάβαση στην αλλοδαπή, έστω και εάν υφίστανται σε βάρος του αιτούντα οι απαγορευτικοί λόγοι χορήγησης του άρθρου 1, παρ. 2 Π.Δ. 25/2022, στις περιπτώσεις που με δικαστική απόφαση ή εισαγγελική διάταξη αίρεται προσωρινά η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και στις περιπτώσεις νοσηλείας για σοβαρούς λόγους υγείας, θανάτου ή σοβαρής ασθένειας συγγενούς.
  8. Ιατρικό πιστοποιητικό νοσοκομείου ή γνωμάτευση που φέρει την υπογραφή ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας με την πάθηση που βεβαιώνεται και βεβαίωση αλλοδαπού νοσηλευτικού ιδρύματος μεταφρασμένη και επικυρωμένη νομίμως, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη εισαγωγής και νοσηλείας στο εξωτερικό.
  9. Βεβαίωση πιστοποίησης ιδιότητας ανυπότακτου εξωτερικού
  10. Ιατρικό πιστοποιητικό ή γνωμάτευση, υπογεγραμμένα από ιατρό αντίστοιχης ειδικότητας με την πάθηση που βεβαιώνεται, όπου και πιστοποιείται αδυναμία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς επίσης εάν αυτή είναι μόνιμη ή προσωρινή. Σε περίπτωση μόνιμης αναπηρίας των χεριών, συνυποβάλλεται απλή βεβαίωση εγγραφής στα μητρώα αναπήρων της οικείας Υπηρεσίας, η οποία πιστοποιεί την εν λόγω κατάσταση του αιτούντα, χωρίς πρόσθετη ιατρική γνωμάτευση.
  11. Δικαστική απόφαση προσδιορισμού ανάθεσης επιμέλειας προσωρινά ή μόνιμα.
  12. Βεβαίωση περί μη άσκησης ενδίκων μέσων
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις