Breaking news

Καιρός βροχή
A

Βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά πρόσκαιρα ισχυρά τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά και έως τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Παρασκευή 10 Μαΐου, αναμένονται σε όλη τη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν
μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πατήστε «play» και δείτε πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Αύριο, Σάββατο 11 Μαΐου 2024, ο καιρός προβλέπεται άστατος με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 όμως ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις