Breaking news

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Συνελήφθη ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης
A

Συνελήφθη ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη με πάνω από 10 μαχαιριές, νωρίς το πρωί, στο Μενίδι.

Ειδικότερα, ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγός της 40χρονης συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Καματερού-Φυλής, μέσα σε μία εγκαταλειμμένη οικοδομή στη Φυλή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι μεθυσμένος και οδηγείται στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Την έσφαξε με περισσότερες από 10 μαχαιριές

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για το ανατριχιαστικό έγκλημα, ο δράστης έπληξε με μαχαίρι κουζίνας τη 40χρονη, σε κοιλιακή χώρα, λαιμό, χέρια και πόδια, πάνω από 10 φορές. Χαρακτηριστικό της βιαιότητας είναι και το γεγονός ότι μετά τη δολοφονία, εγκατέλειψε το θύμα του, με το μαχαίρι ακόμη καρφωμένο στην κοιλιά της άτυχης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται πως, τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και πριν 11 χρόνια, η άτυχη γυναίκα είχε απευθυνθεί στις Αρχές τρεις φορές και είχε καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενεικακή βία.

«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»

Να σημειωθεί πως τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δείχνουν» καθαρά τον 50χρονο για δράστη της δολοφονίας, καθώς το σενάριο αυτό ενισχύεται από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η κόρη του θύματος φέρεται να είπε σε κοντινό της πρόσωπο ότι «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η κοπέλα έφτασε στο σημείο νωρίς το πρωί της Πέμπτης και μιλώντας στο τηλέφωνο με δικό της πρόσωπο ακούστηκε να φωνάζει «ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Βίντεο ντοκουμέντο στο φως της δημοσιότητας

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο, από άγριο καβγά του θύματος της γυναικοκτονίας στο Μενίδι με τον 50χρονο φερόμενο ως δράστη, μόλις λίγες ημέρες προτού δολοφονηθεί.

Ο καβγάς έγινε στις 7 Μαΐου, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το σπίτι της 40χρονης, την οποία φέρεται να δολοφόνησε σήμερα ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγός της.

«Φύγε, τελείωσε», ακούγεται να του φωνάζει η γυναίκα, στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Tlive. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται η ίδια εκπομπή του Alpha, ο 50χρονος κρατούσε μια σακούλια με μπουκάλια μπίρας, τα οποία έσπαγε στο πεζοδρόμιο, ενώ ένα από αυτά το κράδαινε προς το μέρος της 40χρονης.

Μάλιστα, στο σημείο έφτασαν τα δύο ανήλικα παιδιά τους και το ένα από αυτά κάλεσε την αστυνομία, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Είχε καταγγείλει 3 φορές τον πρώην της για ενδοοικογενιακή βία

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛΑΣ, προκύπτει πως η 40χρονη, τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και προ δεκαετίας, είχε απευθυνθεί στις Αρχές τρεις φορές και είχε καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενεικακή βία.

Ειδικότερα, η πρώτη καταγγελία έγινε στις 3 Απριλίου 2013 με την γυναίκα να υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Τότε ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η δεύτερη καταγγελία έγινα στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 με το θύμα να καταγγέλλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση. Ο άνδρας συνελήφθη και πάλι και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο άνδρας απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018.

Η τελευταία καταγγελία έγινε στις 7 Μαΐου 2024 και πάλι για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση). Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Μάλιστα, στη 40χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί τη δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς και ενημερώθηκε για τη δυνατότητα εγκατάστασης του panic button, και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή, αλλά παραμένει άγνωστο αν το εγκατέστησε.

«Η κοπέλα φώναζε "βοήθεια, βοήθεια"»

Τις τελευταίες, δραματικές στιγμές που έζησε η 40χρονη στο Μενίδι προτού πέσει νεκρή από το μαχαίρι του δολοφόνου της περιγράφει μια κάτοικος της περιοχής η οποία έμαθε τα τραγικά νέα από έναν πελάτη της.

Όπως περιγράφει η επιχειρηματίας, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μαγαζί της, ο πελάτης άκουσε την κοπέλα να καλεί σε βοήθεια και ειδοποίησε την Αστυνομία.

«Το πρωί έρχομαι 5.10, πίνω τον καφέ μου και μπαίνει ένας πελάτης και μου λέει 'κλείσε τη πόρτα, μην ανοίγεις την πόρτα γιατί εδώ σκότωσαν μια κοπέλα, εγώ πήρα την Αστυνομία'. Φοβήθηκα και δεν τον ρώτησα αλλά και μετά μου λέει να μην ανοίξω την πόρτα όμως αυτός πήρε στην Αστυνομία. Η κοπέλα φώναζε 'βοήθεια, βοήθεια' και αυτός φώναξε την Αστυνομία», αναφέρει.

Την άτυχη γυναίκα εντόπισε νεκρή στο σημείο γύρω στις 06:00 το πρωί ένας περαστικός, ο οποίος ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές και άμεσα στο σημείο έφθασαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Η 40χρονη -πιθανότατα- πήγαινε εκείνη την ώρα στη δουλειά της, και κάποιος που γνώριζε το δρομολόγιο, της είχε στήσει καρτέρι και τη μαχαίρωσε όταν την είδε.

Γιατί ήταν ελεύθερος ο 50χρονος

Μετά την τελευταία καταγγελία της 40χρονης, ο εν διαστάσει σύζυγός της οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του. Παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ και μία ημέρα αργότερα, στις 8 Μαΐου, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε, αλλά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου, λόγω απουσίας της 40χρονης για κατάθεση, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπήρχε η εναλλακτική λύση να αναβληθεί η εκδίκαση για τρεις ημέρες, δηλαδή για τις 10 Μαΐου και να διαταχθεί η κράτηση του 50χρονου. Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα ήταν ούτε τότε έτοιμη η ιατροδικαστική έκθεση.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα πάντα με τις δικαστικές πηγές, ήταν μονόδρομος η αναβολή της δίκης για μεγαλύτερο διάστημα, κάνοντας χρήση του άρθρου 424/2024 και αφήνοντας ελεύθερο τον 50χρονο με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις