Breaking news

Σχολείο
A

Ακόμα ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα με τα φετινά ατυχήματα στα σχολεία. Αυτή τη φορά από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα όταν ένας 17χρονος μαθητής στην Πάτρα υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος

Το περιστατικό συνέβη χτες, πρωί Τετάρτης, στο Λύκειο Δεμενίκων στην Πάτρα. Ο μαθητής της Γ' Λυκείου υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκροτήματος.

Ο 17χρονος μαθητής κατέβαινε εκείνη την ώρα του διαλείμματος μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλειο και ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της σκάλας σε ύψος περίπου 1,8 μέτρα, το καλώδιο είχε περιέργως βγει εκτός, ήταν γυμνό και ήταν σε χαμηλότερο ύψος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το flamis.gr, ενώ ο 17χρονος κατέβαινε τη σκάλα το χέρι του ακούμπησε το καλώδιο με αποτέλεσμα να πάθει. Για καλή του τύχη η επαφή με το καλώδιο ήταν αστραπιαία και σε σημείο που απέφυγε ηλεκτροπληξία σε σοβαρό βαθμό!

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση του Σχολείου και ο μαθητής μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε. Οι γιατροί του έκαναν όλες τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει βλάβη σε κάποιο όργανο, ευτυχώς όμως όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Μέχρι και το απόγευμα όμως το παιδί παρέμενε στο Νοσοκομείο.

Γονείς και μαθητές στο λύκειο των Δεμενίκων είναι σοκαρισμένοι και ζητούν απαντήσεις για το πως το καλώδιο βγήκε εκτός, πότε συνέβη αυτό και πως κανείς δεν το είχε παρατηρήσει.

Καθημερινότητα τα σχολικά «ατυχήματα»

Δυστυχώς φέτος τα ατυχήματα στα σχολεία αποτελούν καθημερινότητα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μόλις χτες έγινε γνωστό ότι δύο κεντρικά σχολεία της Αθήνας κλείνουν λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας.

Πριν από λίγες ημέρες μαθητής στο Μαράσλειο, ίσως το κεντρικότερο σχολείο των Αθηνών, έχασε τις αισθήσεις του όταν «προσγειώθηκε» στο κεφάλι του ο πίνακας διδασκαλίας. 

Μερικά από τα περιστατικά που έχει καταγράψει το proson.gr:

Το καλοκαίρι, στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, κατέρρευσε ολόκληρη η οροφή και ο μόνος λόγος που δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν ότι ήταν καλοκαίρι και το σχολείο κλειστό.

Τον Σεπτέμβριο έπεσε καγκελόπορτα σε σχολείο του Βόλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εκπαιδευτικός. 

Μία ημέρα νωρίτερα από το περιστατικό με την καγκελόπορτα στο Βόλο, είχε γίνει γνωστή η είδηση πως στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών έπεσαν σοβάδες, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. 

Τον Σεπτέμβριο και πάλι, στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Κάτω Πετράλωνα, κατέρρευσε σοβάς από το ταβάνι του σχολείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρώς μαθητές. 

Τον Οκτώβριο κατέρρευσε σιδερένια πόρτα σε Λύκειο της Αττικής, ενώ οι μαθητές βρισκόντουσαν τριγύρω.

Τον Νοέμβριο κατέρρευσε μέρος της στέγης σε λύκειο της Σύρου, ενώ στο 19ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι μέσα σε αίθουσα.

Μία εβδομάδα μετά, κατέρρευσε τμήμα του ταβανιού σε αίθουσα του 2ου Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, ευτυχώς την ώρα που οι μαθητές είχαν μετακινηθεί στο εργαστήριο πληροφορικής.

Παράλληλα, λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι έπεσαν σοβάδες σε Επαγγελματικό Λύκειο της Ναυπάκτου, ενώ τον Νοέμβριο, έπεσαν σοβάδες από την οροφή στη μία από τις δύο πτέρυγες, που στεγάζεται το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Στις 6 Φεβρουαρίου, «έβρεξε» σοβάδες εν ώρα μαθήματος, στο γυμνάσιο Αιτωλικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή.

Στις 27 Φεβρουαρίου έπεσε μέρος του στηθαίου πάνω από την κεντρική είσοδο του 10ου ειδικού δημοτικού σχολείου Αθηνών, με αποτέλεσμα τόσο η είσοδος όσο και ο προαύλιος χώρος να γεμίσουν με πέτρες και δομικά υλικά.

Στις 6 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο Άγρας της Λέσβου υπήρξε διαρροή στη δεξαμενή πετρελαίου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η αποθήκη του λεβητοστασίου και το σχολείο να μείνει κλειστό για περισσότερο από μία εβδομάδα. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις