>

Όπως έκανε γνωστό σήμερα το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της προκήρυξης 5Κ/2022 για την πρόσληψη 122 ατόμων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υποβλήθηκαν συνολικά 4.437 αιτήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής και την ανάλυση του Proson, σχεδόν ένας στους 36 υποψήφιους θα καταφέρει να διοριστεί.

Ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος από αυτόν που περιμέναμε, αφού η εν λόγω προκήρυξη έκανε δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό «ένας στους 36» κάνει την επιτυχία εφικτή για πολλούς υποψήφιους, αφού σε ανάλογους διαγωνισμούς έχουμε δει ποσοστά με τριπλάσια δυσκολία επιτυχίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 5Κ/2022 του ΑΣΕΠ, προβλέπει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητα 122 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα.

 

Τα στατιστικά της προκήρυξης

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ και την αποκλειστική ανάλυση του Proson.gr από τις 4.437 αιτήσεις που υποβλήθηκαν συνολικά:

  • Οι 3.505 αφορούν την κατηγορία ΠΕ
  • Οι 932 αφορούν την κατηγορία ΤΕ

Αυτό σημαίνει ότι ανά κατηγορία θα πετύχουν στην προκήρυξη:

  • Ένας στους 30 υποψήφιους στην κατηγορία ΠΕ
  • Ένας στους 133 υποψήφιους στην κατηγορία ΤΕ

Όπως φαίνεται, τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό θα συναντήσουν οι συνολικά 932 υποψήφιοι του κλάδου ΤΕ, αφού η διαγωνίζονται για μόλις 7 θέσεις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3.505 υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ διαγωνίστηκαν για 153 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τα στατιστικά σε εικόνες