>

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, εγκρίνεται η χορήγηση «μπόνους» στους δημοσιογράφους που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στη Βουλή των Ελλήνων.

Η απόφαση αφορά δύο έτη και έχει αναδρομική ισχύ αφού αφού ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στη Βουλή των Ελλήνων δικαιούνται να λάβουν:

  • Ποσό 5 ευρώ, για τροφεία ανά ημέρα εργασίας
  • Ποσό 125 ευρώ, κατ’ έτος, για την ανανέωση του ηλεκτρονικού τους εξοπλισμού
  • Ποσό 300 ευρώ, κατ’ έτος, για την προμήθεια διατακτικών (voucher) για αγορά αγαθών σε κάθε εργαζόμενο δημοσιογράφο, πλην αυτών που τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Τα ανωτέρω ποσά θα κατατίθενται μέσω ατομικής προπληρωμένης κάρτας που θα χορηγηθεί σε έκαστο των εργαζομένων δημοσιογράφων.

Τι γράφει το ΦΕΚ 

Αναλυτικά το ΦΕΚ προβλέπει την, «έγκριση χορήγησης στους δημοσιογράφους που απασχολούνται με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου στη Βουλή των Ελλήνων και αμείβονται σύμφωνα με την υπ’ αρ. 9930/26.06.2019 (Β’ 2703) απόφαση του Προέδρου της Βουλής των κάτωθι μη μισθολογικών παροχών, ήτοι:

  1. ποσού πέντε (5) ευρώ, για τροφεία ανά ημέρα εργασίας, τα οποία θα καταβάλλονται σε κάθε εργαζόμενο δημοσιογράφο, πλην εκείνων που τελούν σε οποιαδήποτε μορφή άδειας, για έως είκοσι δύο (22) ημέρες το μήνα,
  2. ποσού εκατόν είκοσι πέντε (125) ευρώ, κατ’ έτος καταβαλλόμενου κατά την έναρξη της τακτικής συνόδου, για την ανανέωση του ηλεκτρονικού τους εξοπλισμού», σύμφωνα με το proson, «πλην αυτών που είναι αποσπασμένοι ή τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών,
  3. ποσού τριακοσίων (300) ευρώ, κατ’ έτος καταβαλλόμενου ισομερώς σε δύο δόσεις, κατά τους μήνες Απρίλιο και Δεκέμβριο εκάστου έτους για την προμήθεια διατακτικών για αγορά αγαθών σε κάθε εργαζόμενο δημοσιογράφο, πλην αυτών που τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Τα ανωτέρω ποσά θα κατατίθενται μέσω ατομικής προπληρωμένης κάρτας που θα χορηγηθεί σε έκαστο των εργαζομένων δημοσιογράφων.

Η παρούσα απόφαση ισχύει από 01.01.2022 έως 31.12.2023».

Αναλυτικά το ΦΕΚ