>

Για περίπου δυόμιση μήνες ακόμα έχουν περιθώριο οι τυχεροί της κλήρωσης του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» για να εξαργυρώσουν το διακοπο-voucher, αξίας 150 ή 200 ευρώ, που τους έχει χορηγηθεί. Πιο συγκεκριμένα, ως καταληκτική προθεσμία εξαργύρωσης του voucher έχει οριστεί η 30η Ιουνίου 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» χορηγεί ένα voucher διακοπών που ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο ή στα 200 ευρώ ανά ΑμεΑ. Το ποσό χορηγείται μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εφάπαξ ή τμηματικά, για την πληρωμή τουριστικών καταλυμάτων σε όλη τη χώρα. 

Η άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «κατεβαίνει» στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων με την ίδια διαδικασία που χορηγήθηκε παλαιότερα το Fuel Pass και πρόσφατα το Market Pass.

Πώς εξαργυρώνετε το voucher

 

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023.

Ειδικότερα η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, δηλαδή μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνεται η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της, ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους (τεχνολογία NFC – Near Field Communication).

Προκειμένου να γίνει χρέωση της κάρτας μέσω της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών θα πρέπει να υποστηρίζεται από την συσκευή τηλεφώνου του χρήστη.