>

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται εργαζόμενος εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών που τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα, Πέμπτη το μεσημέρι, στην Κοζάνη, και ειδικότερα, στη Νεάπολη Βοΐου, διευρύνοντας την «μαύρη λίστα» των εργατικών ατυχήματων.

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από μηχανή επεξεργασίας ζωοτροφών, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Άμεσα, έσπευσαν στο σημείο 3 οχήματα και 10 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του, ενώ ανάλογη κινητοποίηση υπήρξε από το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του kozanlife.gr.

Μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού του, ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο και η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη.

Εργατικό ατύχημα στον Πειραιά

Εργατικό ατύχημα συνέβη και στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά όπου ένας εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου σε γερανογέφυρα στον ΣΕΠ.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΟΛΠ σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 47χρονου στη Ζώνη

Σημειώνεται ότι το ατύχημα έρχεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του 47χρονου εργάτη, πατέρα δύο παιδιών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε σειρά απεργιακών και όχι μόνο κινητοποιήσεων για να καταγγείλουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν.

Όπως επισήμανε πριν μερικές μέρες, με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 47χρονου εργαζομένου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, Ανδρέας Στοιμενίδης, από τις 22 έως τις 29 Μαΐου 2023 εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη δουλειά τους. Στον τραγικό απολογισμό δεν υπολογίζεται ο αριθμός των τραυματιών.