>

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το κυβερνητικό επιτελείο καταλήγει σε μία λύση με δωρεάν Self Test για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ενώ ανακοινώνει αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Όπως τονίζει και ο τηλεοπτικός σταθμός Star η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών. Αν τα self test θα είναι δύο ή τρία θα το αποφασίσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα, η ιδέα όμως, είναι τα ρεβεγιόν να γίνουν με ισχυρή σύσταση για τεστ. Συνεπώς, ο καθένας, εμβολιασμένος ή μη, θα μπορεί με τον ΑΜΚΑ του να παίρνει δωρεάν τεστ, όπως θα κάνει και η Πορτογαλία.

Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, η ελληνική πλευρά δρομολογεί μια μεγάλη παραγγελία.

Σήμερα συνεδριάζει και η επιτροπή των ειδικών όπου αναμένεται να πέσουν τα νέα μέτρα στο τραπέζι κυρίως για τους ανεμβολίαστους

Απαγορευτικό στους εξωτερικούς χώρους

Εξετάζεται να εφαρμοστεί απαγόρευσηαπαγορευτικό και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης για όσους έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο. 

Τέλος δηλαδή τα εστιατόρια και τα μπαρ καθώς δεν θα φτάνει απλά ένα rapid test όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή

Τρία Rapid Tests στους εργαζόμενους

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει τοποθέτηση εντός της επιτροπής που αναφέρει να γίνονται 3 rapid Tests στους ανεμβολίαστους και όχι δύο όπως γίνονται τώρα.

Παράλληλα όλα δείχνουν πως γίνεται το "come back" της μάσκας για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Δεν θα γίνει Lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μπορεί να απέρριψε κατηγορηματικά το lockdown, ωστόσο, ήταν πολύ προσεκτικός στη διατύπωσή του για πιθανά επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το Star η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών. Αν τα self test θα είναι δύο ή τρία θα το αποφασίσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.