>

Ξεκινούν από αύριο, Τετάρτη 27 Απριλίου, οι διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα, μετά την «περίοδο χάριτος» που υπήρξε για τις γιορτές του Πάσχα, όπως διευκρίνισε σήμερα ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στο OPEN.

Παράλληλα ο κ. Μανιάτης εξήγησε ότι για τις εντολές διακοπής ρεύματος δεν λαμβάνεται υπόψη η πρωτοφανής εκτίναξη των τιμών και ότι το ρεύμα δεν κόβεται μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι μόνο για την Αττική δίνονται καθημερινά πάνω από 500 εντολές για διακοπή ρεύματος με τους παρόχους να πιέζουν για την άμεση εκτέλεσή τους.

Ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ επεσήμανε ακόμα ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής που εφαρμόστηκε από το καλοκαίρι του 2021 πέρασε απαρατήρητη όπως και οι συνέπειές της στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς καθώς στις επισημάνσεις των εργαζομένων ότι συνεπάγεται αύξηση στην τιμή του ρεύματος κατά τουλάχιστον 30%, η απάντηση από τους καθ΄ύλην αρμοδίους όπως ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας ήταν ότι πρόκειται να υπάρξει αύξηση κατά 1 με  δυο ευρώ.

Την ίδια ώρα όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που επιλέγει να συμμετάσχει σε μαζικές αγωγές κατά εταιρειών ρεύματος για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. 

Δείτε το βίντεο