Breaking news

αγρότες
A

Σε ολοκληρωμένο «πάγωμα» του οδικού δικτύου της χώρας προχωρούν οι αγρότες, μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης πανελλαδικής σύσκεψης στα Νέα Μάλγαρα . Εκπρόσωποι από περισσότερα από 60 μπλόκα αποφάσισαν ομόφωνα την κλιμάκωση του αγώνα τους, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του Ρίζου Μαρούδα , προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, οι κινητοποιήσεις περνούν σε νέα φάση αμέσως μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων :

Η απόφαση αφορά 48ωρο κλείσιμο κομβικών σημείων στις Εθνικές Οδούς, συμπεριλαμβανομένων και των παραδρομών , ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα ελιγμών για τα οχήματα.

Τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα που μετακινούνται προς την περιοχή του Μπράλου , με στόχο να διακοπεί κάθε οδική πρόσβαση από και προς την Αθήνα, ενώ ο αποκλεισμός πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά τις 6 Ιανουαρίου, δημιουργώντας ασφυκτικό κλοιό στην κεντρική οδική αρτηρία της χώρας.

Το κλίμα στα μπλόκα

Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα δεν εμφανίζονται ποτέ πιο αποφασισμένοι από, δηλώνοντας ότι οι μέχρι τώρα εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν καλύπτουν το κόστος και την επιβίωση των εκμεταλλεύσεών τους.

«Δεν θα μείνει ανοιχτό κανένα πέρασμα. Ο αγώνας μας είναι καθολικός και αφορά το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου», ανέφεραν εκπρόσωποι των μπλόκων της Βόρειας Ελλάδας.

Η αστυνομία βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή για τον σχεδιασμό εκτροπών της κυκλοφορίας, ωστόσο ο αποκλεισμός των παραδρομών μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές και τον εφοδιασμό της αγοράς.

  •  

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις