Σε 24ωρη διακοπή λειτουργίας τίθενται έξι ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου, λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορούν την αναβάθμιση της Κεντρικής Βάσης Γεωχωρικών Δεδομένων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, στόχος είναι η ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών, με έμφαση στην ταχύτερη απόκριση και την ασφάλεια των συστημάτων.
Πότε θα διακοπεί η λειτουργία των υπηρεσιών
Η προσωρινή διακοπή θα ξεκινήσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 15:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες ψηφιακές εφαρμογές.
Ποιες ψηφιακές υπηρεσίες θα είναι εκτός λειτουργίας
Οι υπηρεσίες που θα επηρεαστούν από την προγραμματισμένη αναβάθμιση είναι οι εξής:
- ΨΥΔΗΠΕΕΚ: Πλατφόρμα διαχείρισης δημόσιας περιουσίας.
- MyCoast: Εφαρμογή για τις μισθώσεις αιγιαλού και την υποβολή σχετικών καταγγελιών.
- Valuemaps: Σύστημα προσδιορισμού αντικειμενικών αξιών ακινήτων.
- Μίσθωση αιγιαλού: Υπηρεσία παραχώρησης χρήσης αιγιαλού σε όμορες επιχειρήσεις.
- Eauctions: Ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την απλή χρήση αιγιαλού.
- Εξαγορά διακατεχομένων: Υπηρεσία υποβολής αιτήσεων για ακίνητα του ΥΠΕΘΟΟ.
Πότε αναμένεται να αποκατασταθεί η λειτουργία
Το υπουργείο επισημαίνει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η αναστάτωση στις συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων.