Breaking news

Θέσεις εργασίας
A

Μέσα στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα χορηγείται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στο δυναμικό τους έως και 250 εργαζόμενους, η χρηματική ενίσχυση με την μορφή voucher, η οποία έχει ως βάση της τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το ποσό που θα καταβάλλεται θα ξεκινά από 700 ευρώ έως και 14.000 ευρώ, ανάλογα με το εύρος του μεγέθους της κάθε επιχείρησης.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες που μετέδωσε ο σύμβουλος ψηφιακής διακυβέρνησης του Ταμείου Ανάκαμψης, Θάνος Δήμας, μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου αναμένεται να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την καταβολή των αιτήσεων. 

Δια μέσω της συγκεκριμένη πλατφόρμας θα χορηγείται στους δικαιούχους η χρηματική ενίσχυση που τους αναλογεί με την μορφή κουπονιού, για τον σχετικό ψηφιακό μετασχηματισμό.

Σχετικά με το εν λόγω έργο ψηφιακού μετασχηματισμού αναφέρεται ότι θα είναι κατανεμημένο σε τρείς δράσεις:

  1. Η πρώτη θα αφορά προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, αφορά την επιδότηση υπηρεσιών στο cloud
  2. Η δεύτερη προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών
  3. και η τρίτη 165 εκατ. ευρώ, αφορά την αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών και POS

Οι τρείς εξατομικευμένοι τομείς του προγράμματος 

  1. Ο πρώτος τομέας αφορά την επιδότηση κουπονιών αξίας, από 700 ευρώ (με ποσοστό 70% με βάση τις δαπάνες, έως 250 εργαζομένων) και ετήσια έσοδα έως 50 εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα ο προϋπολογισμός του πρώτου τομέα είναι 180 εκατ. ευρώ ως κρατική ενίσχυση, ενώ 80 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα. Μέσω των κουπονιών θα χρηματοδοτείται η αγορά τυποποιημένων προϊόντων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά και η ενίσχυση εφαρμογών cloud, με το μέγιστο ποσό της επιδότησης να είναι 14 χιλ. ευρώ.
  2. Ο δεύτερος τομέας αφορά την ανάπτυξη τόσο ψηφιακών προϊόντων αλλά και υπηρεσιών με ανερχόμενο υπολογισμό 100 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν μέσω αυτού θα ανέρχονται από 200 χιλιάδες έως 2 εκατομμύρια ευρώ και θα έχουν ως βασικό τους στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής παραγωγικής ικανότητας της χώρας, με την εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
  3. Ο τρίτος και τελευταίος τομέας αφορά την αποκατάσταση ταμειακών μηχανών, καθώς και την απόσυρση POS, έργο το οποίο θα γίνει σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων ευρώ. 
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις