Breaking news

douleia-ergasia-interview-sinentefxi-synentefksi.jpg
A

Οι συνεντεύξεις μπορεί να οδηγήσουν σε καταστάσεις υψηλού άγχους, ειδικά αν είναι αποτελούν το μέσο προσέγγισης μιας πολυπόθητης θέσης

Λίγη εξάσκηση και προετοιμασία πάντα αποδίδει. Αν και δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα ρωτήσει ένας εργοδότης, υπάρχουν κάποιες πολύ διάσημες ερωτήσεις που μπορεί να θέσει ο άνθρωπος που διεξάγει τη συνέντευξη, οι οποίες μπορούν να απαντηθούν καταλλήλως με τους παρακάτω τρόπους: 

1. Θα μπορούσατε να μου πείτε για εσάς/ περιγράψετε τον εαυτό σας εν συντομία;
Βεβαιωθείτε ότι η ιστορία σας έχει μια υπέροχη αρχή, μια καθηλωτική μέση και ένα τέλος που θα κάνει τον συνεντευκτή να αφοσιωθεί στη συζήτηση και κατ' επέκταση να κερδίσετε τη δουλειά.

Μιλήστε για ένα σχετικό περιστατικό που σας έκανε να ενθουσιαστείτε με το επάγγελμα που ακολουθείτε και συνεχίστε συζητώντας για την εκπαίδευσή σας. Στην ιστορία, συνδυάστε πώς η ακαδημαϊκή σας κατάρτιση και το πάθος σας για το αντικείμενο ή τον κλάδο στον οποίο ειδικεύεται η εταιρεία, σε συνδυασμό με την εργασιακή σας εμπειρία, σας κάνουν κατάλληλο υποψήφιο για τη δουλειά.

2. Πώς μάθατε για αυτή τη θέση;
Οι εργοδότες θέλουν να μάθουν εάν αναζητάτε ενεργά την εταιρεία τους.

Εάν κάποιος σας πρότεινε για τη θέση, φροντίστε να πείτε το όνομά του. Μην υποθέσετε ότι ο ερευνητής γνωρίζει ήδη για την παραπομπή. Πιθανότατα θα θέλετε επίσης να παρακολουθήσετε πώς γνωρίζετε το άτομο που σας παρέπεμψε

Εάν αναζητήσατε μόνοι σας τον ρόλο, να είστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι τράβηξε την προσοχή σας. Θέλετε να πείσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων ότι επιλέξατε την εταιρεία του, έναντι όλων των άλλων εταιρειών, για μερικούς συγκεκριμένους λόγους.

3. Τι είδους εργασιακό περιβάλλον προτιμάτε;
Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τον οργανισμό και την κουλτούρα του πριν από τη συνέντευξη. Το περιβάλλον που προτιμάτε θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται στενά με την κουλτούρα του χώρου εργασίας της εταιρείας.

Στόχος σας είναι να μοιραστείτε πώς η εργασιακή σας ηθική ταιριάζει με αυτή του οργανισμού.

4. Πώς αντιμετωπίζετε την πίεση ή τις αγχωτικές καταστάσεις;
Ο εργοδότης θέλει να μάθει: Κρατάτε το «φρούριο» ή καταρρέετε υπό πίεση; Θέλει να βεβαιωθεί ότι δεν καταρρέετε όταν η πίεση γίνεται έντονη και πλησιάζουν οι προθεσμίες. Η ικανότητα να παραμένει κάποιος ήρεμος υπό πίεση, αποτελεί ένα πολύτιμο ταλέντο.


5. Προτιμάτε να εργάζεστε ανεξάρτητα ή σε ομάδα;
Η απάντησή σας θα πρέπει να ενημερωθεί από την έρευνα που έχετε κάνει σχετικά με την εταιρική κουλτούρα και την εν λόγω εργασία. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένετε ότι τα περισσότερα περιβάλλοντα εργασίας θα έχουν κάποια ροπή προς την ομαδικότητα.

Πολλές θέσεις απαιτούν από εσάς να εργάζεστε σε συνεργασία με άλλα άτομα σε καθημερινή βάση, ενώ ορισμένοι ρόλοι απαιτούν από εσάς να εργάζεστε μόνοι σας. Όταν απαντάτε σε αυτήν την ερώτηση, επισημάνετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας και πώς ταιριάζουν στις απαιτήσεις της εργασίας. Θα μπορούσε επίσης να σας συμφέρει να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο καταστάσεων.

Διαβάστε επίσης: Συνέντευξη για δουλειά: Οι top επτά ερωτήσεις για να «κλειδώσετε» την πρόσληψη

6. Πώς κρατάτε τον εαυτό σας οργανωμένο όταν έχετε πολλές υποχρεώσεις;
Οι εργοδότες θέλουν να καταλάβουν πώς χρησιμοποιείτε το χρόνο και την ενέργειά σας για να παραμείνετε παραγωγικοί και αποδοτικοί. Ψάχνουν επίσης να καταλάβουν εάν έχετε το δικό σας σύστημα για να παραμείνετε σε καλό δρόμο με την εργασία πέρα ​​από τα χρονοδιαγράμματα και τα σχέδια ροής εργασιών της εταιρείας. Φροντίστε να τονίσετε ότι τηρείτε τις προθεσμίες και τις παίρνετε στα σοβαρά.

Συζητήστε μια συγκεκριμένη περίπτωση κατά την οποία παραμείνατε σε καλό δρόμο. Μιλήστε για τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων στα οποία εργαζόσασταν και πώς διαθέσατε τον χρόνο σας ανάλογα. Εξηγήστε πώς παραμένετε οργανωμένοι και συγκεντρωμένοι στη δουλειά που έχετε μπροστά σας.

7. Τι κάνατε τον τελευταίο χρόνο για να βελτιώσετε τις γνώσεις σας;
Αυτό το ερώτημα μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Οι εργοδότες θέλουν να ξέρουν πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τον χρόνο τους διαφορετικά. Γνωρίστε ότι δεν χρειάζεται να φοβάστε να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, εάν δεν ξοδέψατε το χρόνο σας για να ανακαλύψετε δεξιότητες ή να παρακολουθήσετε μαθήματα. Μαθαίνουμε από οποιαδήποτε εμπειρία έχουμε.

8. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας σχετικά με τον μισθό;

Οι εργοδότες θα κάνουν πάντα αυτήν την ερώτηση, καθώς κάθε θέση είναι προϋπολογισμένη και θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι προσδοκίες σας είναι συνεπείς με αυτόν τον προϋπολογισμό πριν προχωρήσετε.
Πριν μπείτε για την πρώτη σας συνέντευξη, θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη ποιος είναι ο μισθός για τη θέση στην οποία κάνετε αίτηση. Ελέγξτε ιστοσελίδες για πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς. Θα μπορούσατε επίσης να ρωτήσετε άτομα στο πεδίο επικοινωνώντας με την κοινότητά σας στο LinkedIn.

9. Κάνετε αίτηση για άλλες θέσεις εργασίας;
Οι συνεντευξιαζόμενοι θέλουν να μάθουν εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για αυτή τη θέση ή αν είναι μόνο μία από τις πολλές επιλογές σας. Απλώς, θέλουν να ξέρουν αν είστε η κορυφαία επιλογή τους. Τιμιότητα είναι η καλύτερη πολιτική. Εάν κάνετε αίτηση για άλλες θέσεις εργασίας, πείτε το.

10. Από το βιογραφικό σας κάνατε ένα χρόνο διάλειμμα. Θα θέλατε να μας πείτε γιατί έγινε αυτό;
Τα κενά χρόνια είναι πιο δημοφιλή σε ορισμένους πολιτισμούς από άλλους. Σε ορισμένα επαγγέλματα, τα κενά χρόνια μπορεί να έχουν αρνητική χροιά (ο κλάδος κινείται πολύ γρήγορα και δεν είστε ενημερωμένοι).

Ενημερώστε τον συνεντευκτή σας ότι το κενό σας δεν αφορούσε την καθυστέρηση της μετάβασής σας από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, αλλά ότι πρόσθεσε αξία , με αυτοπεποίθηση, στον επαγγελματία που έχετε γίνει. Με βάση σε ποιο μέρος του κόσμου βρίσκεστε και πόσο κοινά είναι αυτά, οι εργοδότες είναι πιθανό να θέλουν να ακούσουν ιστορίες για το τι κάνατε και πώς οι εμπειρίες σας σας ωφέλησαν και σας προετοίμασαν για αυτόν τον ρόλο.

Για να κάνετε μια πολύ θετική πρώτη εντύπωση, θα πρέπει να απαντήσετε σε κάθε ερώτηση με ψυχραιμία και σιγουριά. Η εξάσκηση βοηθά πραγματικά. Η σχολαστική προετοιμασία θα σας επιτρέψει να φανείτε σίγουροι και να έχετε τον έλεγχο, βοηθώντας σας να είστε ο ιδανικός υποψήφιος, ειδικά όταν ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις