Breaking news

Θερινή σεζόν: Θέση ταμία στο νησί της Μυκόνου
A

Κατάστημα εστίασης στη Μύκονο, αναζητά ταμία για την κάλυψη θέσης, ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν 2023.

Τα καθήκοντα της θέσης περιλαμβάνουν παραγγελιοληψία και ομαδικότητα, ενώ ο υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα, να έχει απολυτήριο λυκείου και εργασιακή εμπειρία, τουλάχιστον 12 μηνών.

Τα προνόμια της θέσης  περιλαμβάνουν μηνιαία αμοιβή η οποία ανέρχεται στα 1.800€, με την προϋπόθεση διαπραγματεύσεων, ενώ παράλληλα διατείθεται διαμονή και διατροφή.

Η θέση αφορά πλήρη απασχόληση, με πιθανό ωράριο 12:00 - 20:00 μ.μ.

Μπορείτε να κάνετε άμεσα την αίτηση σας για την κάλυψη της θέσης εδώ.

Διαβάστε επίσης: Θερινή σεζόν: Θέση μπουφετζή - βοηθού σέρβις σε patisserie στην Πάρο με μισθό 1.200€

Λίγα λόγια για τη Μύκονο

Η Μύκονος είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. 

Συγκεκριμένα είχε πληθυσμό 9.802 άτομα στην απογραφή του 2021. Η έκταση του νησιού είναι 86,125 τ.χλμ., ενώ έχει μήκος ακτών 89 χιλιόμετρα. 

Ήταν ένα από τα πρώτα ελληνικά νησιά που αναπτύχθηκε τουριστικά. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 συνέρρεαν μαζικά τουρίστες προς το νησί. Σήμερα η νυχτερινή ζωή της Μυκόνου θεωρείται από τις πιο ζωντανές και ενεργές στην Ευρώπη. Το πιο γνωστό σημείο του νησιού στη χώρα ονομάζεται μικρή Βενετία λόγω της ομοιότητας του με τη Βενετία.

Κατά τη μυθολογία, το νησί πήρε το όνομα του ήρωα Μυκόνου, γιου του Αινίου του Καρύστου - γιός του Απόλλωνα - και της νύμφης Ροιούς της Ζάρυκος - κόρης του Διονύσου (κατά τον Στέφανο Βυζάντιο). 

Ο Μύκονος ήταν πατέρας της Ξανθίππης, η οποία τον έθρεψε με το δικό της μητρικό γάλα όταν ήταν φυλακισμένος για να μην να πεθάνει από ασιτία.

Το νησί αποικήθηκε αρχικά από τους Αιγυπτίους, Ικάριους, Φοίνικες και Μινωίτες, κατόπιν από τους Ίωνες υπό την καθοδήγηση του Ιπποκλέους του Νήλου και πατέρα του Φοβίου ή Φορβίου. Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν στη Μύκονο και τον ποταμό Αχελώο, ανύπαρκτο σήμερα, και το όρος «Δίμαστον» που είναι δικόρυφο, ευρισκόμενο πάντως μεταξύ δύο όρων (Ανωμερίτη και Βορνιώτη). 

Αλλη μυθολογική παράδοση που στην αρχαία Μύκονο αναφέρεται στο φόνο των γιγάντων από τον Ηρακλή στο νησί αυτό (Στράβωνος Ί 487), από εκεί φαίνεται να προήλθε και η παροιμιώδης φράση: «Πάντες υπό μία Μύκονον» που αναφέρεται σε πολλά ανόμοια και ασυνάρτητα πράγματα που βρίσκονται σε μία κατηγορία. Ο Στράβωνας αναφέρει επίσης ότι οι Μυκόνιοι ήταν φαλακροί, ενώ άλλοι συγγραφείς υπερβάλλοντας αναγράφουν ότι παρέμεναν άτριχοι ήδη από τη βρεφική τους ηλικία. Οι αρχαίοι θεωρούσαν τους Μυκόνιους άπληστους και φιλοκερδείς αντίληψη που αντανακλάται στη φράση: «Μυκόνιος γείτων».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις