Breaking news

Κεραμέως: «Περίπου 600.000 άνθρωποι έχουν βρει δουλειά τα τελευταία επτά χρόνια» - Στο 7,4% η ανεργία
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Περισσότερες από 140 επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν πάνω από 3.500 θέσεις εργασίας, συμμετέχουν στην 58η «Ημέρα Καριέρας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, η διοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα, οι υποδιοικητές της Υπηρεσίας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Νίκος Μηλαπίδης.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραματίζουν το υπουργείο και η ΔΥΠΑ στη σύνδεση των πολιτών που αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις που χρειάζονται εργαζομένους.

«Αποστολή του υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ είναι να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες, να τους βοηθάμε να βρίσκουν δουλειά ή να βρίσκουν καλύτερη δουλειά από αυτή που έχουν. Ταυτόχρονα, στόχος μας είναι να βοηθάμε τις επιχειρήσεις να βρίσκουν εργαζομένους», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Περίπου 600.000 άνθρωποι έχουν βρει δουλειά τα τελευταία επτά χρόνια»

Αναφερόμενη στην εξέλιξη της ανεργίας, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το ποσοστό έχει μειωθεί στο 7,4%, «το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα».

Όπως επισήμανε, πίσω από τα στατιστικά στοιχεία βρίσκονται οι ίδιοι οι άνθρωποι. «Περίπου 600.000 άνθρωποι έχουν βρει δουλειά τα τελευταία επτά χρόνια», δήλωσε, αποδίδοντας το αποτέλεσμα στη συνολική προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας, με τη συμβολή των επιχειρήσεων της χώρας και της ΔΥΠΑ.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Κεραμέως εξέφρασε τη στήριξή της προς όσους συμμετέχουν στην εκδήλωση, είτε αναζητούν εργασία είτε επιθυμούν να βελτιώσουν την επαγγελματική τους πορεία. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της υποστήριξης κάθε πολίτη, ώστε να βρει μια θέση εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες και τις προσδοκίες του.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα, αναφέρθηκε στη δυναμική των «Ημερών Καριέρας», χαρακτηρίζοντάς τες «ενός θεσμού που έχει αγκαλιαστεί από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».

Όπως ανέφερε, με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, μέσω των συγκεκριμένων εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 13.000 προσλήψεις, γεγονός που αναδεικνύει τη συμβολή τους στη σύνδεση των υποψηφίων εργαζομένων με την αγορά εργασίας.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις