Breaking news

doctor
A

Στο κτίριο του ΑΣΕΠ βρίσκεται από την Τρίτη, 28 Ιουνίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την προετοιμασία της προκήρυξης που θα μονιμοποιήσει 4.000 νοσηλευτές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αν και δεν είναι ακόμα γνωστό το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα εκδοθεί και θα «τρέξει» η προκήρυξη, οι υπάλληλοι στο ΑΣΕΠ εργάζονται πυρετωδώς για να δημοσιευθεί η προκήρυξη το γρηγορότερο δυνατόν.

Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την μονιμοποίηση των 4.000 νοσηλευτών που εργάστηκαν ή εργάζονται ακόμα, ως επικουρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των αναγκών της πανδημίας στις δομές Υγείας όλης της χώρας, έρχεται με ένα χρόνο περίπου καθυστέρηση. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το πρώην υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που ήταν και ο πρώτος που μίλησε για τον σχετικό διαγωνισμό, η προκήρυξη αυτή είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2021.

Όπως έχει αναφέρει και παλαιότερα το proson, ένας από τους λόγους της καθυστέρησης είναι ότι τα αρμόδια υπουργεία έπρεπε να εξετάσουν για το πως μπορεί να υπάρξει «πρόσθετη ειδική μοριοδότηση», η οποία δεν θα κινδυνεύει να κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η λύση βρέθηκε και δόθηκε με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο και ορίζει ότι από τις 25 Φεβρουαρίου 2020 και μετά και αποκλειστικά για την περίοδο covid, μπορεί να υπάρξει ειδική και αιτιολογημένη μοριοδότηση για κάλυψη θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. (Δείτε εδώ την απόφαση)

«Προάγγελος» πρόωρων εκλογών ο «αναβρασμός» στο ΑΣΕΠ;

Το ΑΣΕΠ, εν μέσω μάλιστα των καλοκαιρινών διακοπών, έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ένα μεγάλο φόρτο προκηρύξεων. Ήδη αυτή την στιγμή «τρέχουν» τρεις προκηρύξεις (3Κ/2022, 4Κ/2022 και 5Κ/2022) για 525 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο, ενώ μέχρι το φθινόπωρο θα πρέπει να έχει δημοσιεύσει τους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής καθώς και να έχει ολοκληρώσει και τον γραπτό διαγωνισμό για τις 822 θέσεις στην ΑΑΔΕ. Παράλληλα, έως το τέλος του έτους θέλει να «τρέξει» και τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο να αναρωτιέται κανείς, αν ο ξαφνικός «αναβρασμός που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Αρχή είναι «προάγγελος» πρόωρων εκλογών. Άλλωστε τα σενάρια που «φουντώνουν» τις φήμες για πρόωρες εκλογές την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη του Οκτωβρίου, ενισχύονται συνεχώς τόσο από την «πλημμυρίδα» επιδομάτων και παροχών που δίνει το κράτος όσο και από το «ντόμινο» προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, σε συνέντευξη του είχε δηλώσει ότι δεν έχει λάβει ακόμα το σχετικό αίτημα από το υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαϊωάννου κλήθηκε και απάντησε στην εξής ερώτηση: «Έχει σταλεί στο ΑΣΕΠ το προσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τις ειδικότητες για την «μονιμοποίηση» ουσιαστικά 4.000 νοσηλευτών και άλλων 910 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, που υπηρέτησαν ως επικουρικό προσωπικό κατά την περίοδο του κορονοϊού; Αν ναι, πότε αναμένεται να βγει η προκήρυξη (οι υπουργοί Υγείας την αναγγέλλουν από μήνα σε μήνα από πέρσι το καλοκαίρι!)». 

Ο ίδιος απάντησες πως: «Προς το παρόν δεν μας έχει περιέλθει το σχετικό αίτημα. Δεν μπορώ να κάνω καμιά εικασία για χρονοδιάγραμμα εάν δεν δω το αίτημα. Θα πρόκειται για μια κολοσσιαία προκήρυξη με την πρόσθετη δυσκολία ότι θα έχει αυξημένη μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας. Η παράμετρος αυτή επιμηκύνει την προετοιμασία των προκηρύξεων και της έκδοση των αποτελεσμάτων». 

Πώς θα μοριοδοτηθούν οι προσλήψεις

Στην πολυαναμενόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ θα υπάρχει σίγουρα ειδική μοριοδότηση για το προσωπικό που υπηρέτησε ή υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά την περίοδο της πανδημίας.

Εκτός όμως από την μοριοδότηση αυτή, τα 4.000 ονόματα που θα διοριστούν θα προκύψουν με σειρά προτεραιότητας που θα κριθεί από μία σειρά ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων.

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά από την εμπειρία μας, στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ δύο είναι τα βασικά προσόντα που είτε μοριοδοτούνται και «εκτοξεύουν» τους υποψηφίους, είτε είναι απαραίτητο προσόν για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Αυτά δεν είναι άλλα από την γνώση της ξένης γλώσσας και την πιστοποίηση γνώσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Για τις προκηρύξεις αυτές λοιπόν απαραίτητο τυπικό προσόν αποτελεί η Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC. Αποτελεί μάλιστα την πιο εύκολη και χαμηλού κόστους Πιστοποίηση Υπολογιστών στην Ελλάδα που οι ενήλικες ενδιαφερόμενοι για προκηρύξεις ΑΣΕΠ μπορούν να πάρουν. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παράλληλα και η Πιστοποίηση Αγγλικών του εκπαιδευτικού Οργανισμού GoLearn ζητείται στις 2 προκηρύξεις και αποτελεί την πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα την οποία κάποιος μπορεί να την πάρει ακόμα και μέσα σε μία μόνο ημέρα δίνοντας τηλεξέταση από το σπίτι του μόνο  σε reading – listening (ούτε προφορικά, ούτε έκθεση). ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις