CLOSE

Breaking news

Δημοτική Αστυνομία
A

Περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του proson, η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τη Δημοτική Αστυνομία που επεξεργάζεται αυτό το διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το προσχέδιο της προκήρυξης που θα περιλαμβάνει τον ακριβή αριθμό των θέσεων καθώς και τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων.

Μόλις το υπουργείο ολοκληρώσει τον σχετικό έλεγχο, το προσχέδιο της προκήρυξης θα σταλεί στο ΑΣΕΠ και από εκεί, αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των προσλήψεων στη Δημοτική Αστυνομία καθορίζεται μετά από τα σχετικά αιτήματα των Δήμων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των προσλήψεων που έχουν αιτηθεί οι Δήμοι είναι τουλάχιστον μιάμιση φορές μεγαλύτερος από τις 1.200 θέσεις που τείνει να καταλήξει το υπουργείο.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα ότι μόνο οι Δήμοι στους 4 μεγαλύτερους Νομούς της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ηράκλειο) έχουν αιτηθεί συνολικά πάνω από 600 προσλήψεις για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σε γενικές γραμμές, η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας υποστηρίζεται διοικητικά και επιστημονικά από τις υφιστάμενες υπηρεσίες του Δήμου με αποκλειστική ή παράλληλη άσκηση καθηκόντων.

Αυτή τη φορά, οι νέες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία θα γίνουν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, αφού πλέον σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.4765/2021 το ειδικό ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας υπάγεται στις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ. Παλαιότερα το προσωπικό αυτό εξαιρούνταν από τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, και η πρόσληψη γινόταν με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. Μόλις το υπουργείο Εσωτερικών «κλειδώσει» και ολοκληρώσει τον αριθμό την κατανομή των θέσεων θα στείλει το προσχέδιο στην Αρχή για να ετοιμάσει την προκήρυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία θα έχει ηλικιακά αλλά και «ανατομικά» κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιοι άνω των 21 ετών για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ, ενώ για τον κλάδο ΔΕ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι άνδρες θα πρέπει να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,70 μ. Για τις γυναίκες υποψήφιες το όριο του ύψους θα ορίζεται στα 1,67 μ.

Η προκήρυξη θα ζητάει ακόμα και ακαδημαϊκά προσόντα, όπως η γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας καθώς και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα, το proson.gr αναλαμβάνει για εσάς να σας φτιάξει το ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ εάν κάνετε ετήσια εγγραφή στο Proson.gr (30 ευρώ η ετήσια εγγραφή μέλους) - Με την εγγραφή μέλους παίρνετε 10% έκπτωση στην διεκπεραίωση αιτήσεων στις προκηρύξεις.

Επικοινωνήστε τώρα, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της παρακάτω πλατφόρμας, με τις υπηρεσίες διορισμού του Proson, για να είστε σίγουροι ότι έχετε υποβάλλει σωστά την αίτηση σας!

Για τηλεφωνική επικοινωνία μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα, στο τηλέφωνο του Proson: 210 220 9913

Διαφορετικά κάντε ΕΔΩ αίτηση στις προκηρύξεις με τη βοήθεια του Proson.gr

Δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες του Proson εδώ

Πώς θα «κλειδώσετε» την συμμετοχής σας στην προκήρυξη

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που θα ζητούνται στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι

 1. H γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας, όπως της Αγγλικής
 2. γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Εάν δηλαδή οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις παραπάνω πιστοποιήσεις είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν καν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την δημοτική Αστυνομία.

Τώρα όμως, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορείτε να λάβετε πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσετε για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn

 • Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε 2 ημέρες
 • Κοστίζει μόνο 111 ευρώ
 • Δεν χρειάζεται να δώσετε τηλεξέταση σε Έκθεση και Προφορικά - Δίνετε μόνο σε Reading - Listening
 • Παίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)
 • Στην ίδια εξέταση (μία ώρα) μπορείτε να πάρετε είτε B2, είτε C1, είτε C2
 • Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα  Πιστοποίησης Υπολογιστών του GoLearn

 • Μπορείτε να την δώσετε σε όλη την Ελλάδα
 • Κοστίζει μόνο 100 ευρώ για Αττική και 125 για εκτός Αττικής
 • Μπορείτε να πάρετε τεστ προσομoίωσης
 • Μπορείτε να κατοχυρώσετε ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση
 • Μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες ημέρες

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 100 ευρώ) 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις