Breaking news

θέσεις εργασίας
A

Οι αιτήσεις που αφορούν 3.809 μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο Λυκείου που είναι «ενεργές» αλλά και όσες είναι «στο κατώφλι» σάς παρουσιάζονται από το proson.gr.

Πρόκειται για προσλήψεις που θα υλοποιηθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου και αφορούν, μεταξύ άλλων, τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), το Λιμενικό Σώμα, το Πυροσβεστικό Σώμα.  

173 προσλήψεις στον e-ΕΦΚΑ 

Την περασμένη Παρασκευή στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο το προσχέδιο της προκήρυξης που θα αφορά 173 μόνιμες προσλήψεις στο e-ΕΦΚΑ, ενώ αναμένεται να πάρει ΦΕΚ σύντομα.

Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν μέσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ, όπου οι επιτυχόντες θα κριθούν με σειρά προτεραιότητας, βάσει προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων, ενώ στο ΦΕΚ θα αναγράφονται οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων καθώς και ο τρόπος μοριοδότησης των υποψηφίων.

Στην προκήρυξη 9Κ/2022 θα μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι της Πανεπιστημιακής (ΠΕ), της Τεχνολογικής (ΤΕ) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). 

Οι ειδικότητες των συμμετεχόντων είναι οι εξής: 

 • ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού
 • ΠΕ Μηχανικών
 • ΠΕ Πληροφορικής
 • ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού
 • ΤΕ Μηχανικών
 • ΤΕ Πληροφορικής
 • ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη πατώντας εδώ

124 προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα 

Επιπλέον, «τρέχουν» οι αιτήσεις για προκηρύξεις 124 μόνιμων προσλήψεων αξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ειδικότητες, όπως κυβερνητών ή μηχανικών, οικονομικού, αποφοιτων Νομικής και Πολυτεχνικών Τμημάτων ΑΕΙ.

Ειδικότερα, πρόκειται για την πρόσληψη 100 Αξιωματικών ειδικότητας Κυβερνητών ή Μηχανικών, μέσω διαγωνισμού με απευθείας κατάταξη και την πρόσληψη 6 Αξιωματικών ειδικότητας Οικονομικού με τον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου.

Σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ξεκινούν να δέχονται αιτήσεις οι προκηρύξεις που προβλέπουν την πρόσληψη 18 ατόμων, αποκλειστικά απόφοιτων Νομικής και Πολυτεχνικών Τμημάτων ΑΕΙ.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη πατώντας εδώ

Στα «σκαριά» 3.600 προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Από ημέρα σε ημέρα αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία θα προσληφθούν 3.600 πυροσβέστες.

Σημειώνεται πως θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία. Ενώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, η έκδοση της πρώτης προκήρυξης είναι πλέον θέμα ημερών!

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε πριν από λίγο καιρό την αύξηση των οργανικών θέσεων της πυροσβεστικής κατά 3.600.

Οι προκηρύξεις για τις 3.600 θέσεις πυροσβεστών δεν θα βγουν μέσω του ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πρώτη προκήρυξη να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών ώστε οι πρώτες προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αντιπυρική περίοδο του 2023. 

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του proson, η προκήρυξη για το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει ηλικιακά κριτήρια.

Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα κληθούν να συμμετάσχουν και σε μία σειρά από εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να εργαστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία:

 1. Αθλητικές δοκιμασίες
 2. Υγειονομικές εξετάσεις
 3. Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS)

Με απολυτήριο λυκείου οι προσλήψεις

Υπενθυμίζουμε ότι τις προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων είναι και η Πυροσβεστική, έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023.

Μάλιστα, η πλειονότητα των θέσεων θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είχε δηλώσει πως, «οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 17.942 νέες μόνιμες προσλήψεις που έχουν εγκριθεί για το 2023, οι 4.881 αφορούν προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη πατώντας εδώ

Δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είναι:

 1. H γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (καλή, πολύ καλή ή άριστη)
 2. H γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Τώρα όμως, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορείτε να λάβετε πολύ ΕΥΚΟΛΑ είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσετε για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ.

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn

 • Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε ΜΟΝΟ 2 ημέρες
 • Κοστίζει μόνο 111 ευρώ
 • Δεν χρειάζεται να δώσετε τηλεξέταση σε Έκθεση και Προφορικά - Δίνετε ΜΟΝΟ σε Reading - Listening
 • Παίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)
 • Στην ίδια εξέταση (μία ώρα) μπορείτε να πάρετε είτε B2, είτε C1, είτε C2
 • Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα Πιστοποίησης Υπολογιστών του GoLearn

 • Μπορείτε να την δώσετε σε όλη την Ελλάδα
 • Κοστίζει μόνο 100 ευρώ για Αττική και 125 για εκτός Αττικής
 • Μπορείτε να πάρετε τεστ προσομίωσης
 • Μπορείτε να κατοχυρώσετε ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση
 • Μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες ημέρες

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 100 ευρώ)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις