Breaking news

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ
A

Με τη συμμετοχή 76.799 υποψηφίων, από τους περίπου 108.000 που είχαν δηλώσει συμμετοχή, διεξήχθη το Σάββατο 4 Μαρτίου, ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ (ποσοστό συμμετοχής 71%). Η γραπτή εξέταση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών σε συνολικά 527 Εξεταστικά Κέντρα, κατανεμημένα σε 44 Περιφερειακές Ενότητες. 

Αν και η διαδικασία κύλησε σχετικά ομαλά, δεν έλειψαν τα ευτράπελα από ορισμένα Εξεταστικά Κέντρα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν καταγγελίες υποψηφίων στο proson.gr, που αναφέρουν πως σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα τα θέματα ήρθαν με καθυστέρηση.

Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν πως οι διευκρινίσεις που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού για τα θέματα «έφτασαν» σε ορισμένα κέντρα, μετά το πέρας μίας ώρας από την έναρξης της εξέτασης, με αποτέλεσμα ορισμένοι υποψήφιοι να έχουν ήδη αναχωρήσει. Το ίδιο συνέβη και με την παράταση χρόνου που δόθηκε στο ένα από τα δύο μαθήματα.

Τέλος, υπάρχουν καταγγελίες από υποψήφιους στο proson.gr,  που αναφέρουν πως δεν «έβλεπαν» στα θέματα των μαθηματικών τη φωτοσκίαση με γκρι και μαύρο που υπήρχε σε ορισμένες ερωτήσεις.  

Τι απαντά ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ

Σε απάντηση που ανάρτησε χτες ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, είπε πως έχει ενημερωθεί για τα «ευτράπελα» που συνέβησαν σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα και πως θα τα μελετήσει ο ίδιος μαζί με τη Κεντρική Επιτροπή του Διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε: «Γίνομαι δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια. Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού και εγώ θα τα μελετήσουμε με τη δέουσα προσοχή μόλις σχηματίσουμε πλήρη εικόνα από τις αναφορές των Προέδρων των εξεταστικών κέντρων.

Ακολουθήστε τη νέα σελίδα μας στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα εργασιακά νέα!

Είναι αυτονόητο ότι μετά την ολοκλήρωση έκδοσης των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσουμε, όπως πάντα πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μια διαδικασία αξιολόγησης σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους.

Σε ό,τι με αφορά, πιστεύω σταθερά στην ανάγκη μιας γραπτής διαγωνιστικής διαδικασίας που θα στραφεί ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση των δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνει συστηματική προσπάθεια για τη βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής της διαδικασίας αυτής, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η συνεχώς εξελισσόμενη σχετική τεχνολογία».

Θέματα βατά για καλά διαβασμένους

Στον διαγωνισμού του Σαββάτου συμμετείχαν αποκλειστικά απόφοιτοι Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ). Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε δύο μαθήματα: 

  1. Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας
  2. Εξέταση γνώσεων

Τα θέματα στην Εξέταση Γνώσεων απευθύνονταν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, σε καλά διαβασμένους υποψήφιους. Παράλληλα, τα θέματα στη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας χαρακτηρίζονται ως βατά.

Να σημειωθεί ότι το ΑΣΕΠ θα δημοσιεύσει τα θέματα που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι, καθώς και τις απαντήσεις τους, εντός της τρέχουσας εβδομάδας. 

Τι ακολουθεί μετά τον γραπτό διαγωνισμό

Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού θα δημιουργήσουν μία «δεξαμενή» εργαζομένων, έναν πίνακα κατάταξης δηλαδή, ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα, βάσει του οποίου το δημόσιο θα αντλεί προσωπικό τα επόμενη χρόνια. 

Στη συνέχεια, οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου δύναται να συμμετάσχουν, στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων ή ειδικοτήτων που θα εκδίδουν οι διάφοροι φορείς του δημοσίου. Στο δεύτερο στάδιο, οι προκηρύξεις θα εκδίδονται από δήμους, υπουργεία, περιφέρειες, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, κλπ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, θα χρειαστούν περίπου 7 μήνες από την διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για να ολοκληρωθούν οι πρώτοι διορισμοί.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις