CLOSE

Breaking news

ΑΣΕΠ
A

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα, με ανάρτηση του στα social media, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Θάνος Παπαϊωάννου, επιβεβαίωσε οριστικά το ρεπορτάζ του Proson, για τις προσλήψεις στη Δικαστική  Αστυνομία μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson, οι 750 προσλήψεις στο νέο Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας, θα αποτελούνται τόσο από ένστολο όσο και από πολιτικό - επιστημονικό προσωπικό.

Ειδικότερα, οι πηγές του proson, επιβεβαίωσαν ότι οι προσλήψεις του πολιτικού - προσωπικού θα γίνουν αποκλειστικά μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ οι προσλήψεις του ένστολου προσωπικού, που προβλέπεται να κατέχει όπλο, θα γίνουν με διαγωνισμό που θα διενεργηθεί στη βάση του συστήματος προσλήψεων με μοριοδότηση του ΑΣΕΠ.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το proson, στις θέσεις λοιπόν για το πολιτικό προσωπικό θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά και μόνο οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού, ενώ στις θέσεις για το ένστολο προσωπικό θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άτομα από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ), με οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η προκήρυξη ΤΕ που αναμενόταν για έκδοση την Παρασκευή (15/09), πρόκειται να καθυστερήσει προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτή και οι θέσεις για τη δικαστική αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη ΤΕ που αναμενόταν για την παρασκευή θα περιέχει περίπου 1.800 θέσεις, αν προσθέσουμε και τις 35 ΤΕ της δικαστικής αστυνομίας, τότε ο αριθμός αυξάνεται κατά λίγες θέσεις παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Πλήρης επιβεβαίωση! Από τον γραπτό διαγωνισμό οι προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία

Η αναλυτική ανάρτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ, Θάνου Παπαϊωάννου στο Facebook

«Επειδή πολλοί ρωτούν για την προκήρυξη ΤΕ των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού, ενημερώνω για τα εξής: 

Η προκήρυξη είναι έτοιμη, αφού λάβαμε και τη σύμφωνη γνώμη των 116 φορέων στους οποίους ανήκουν οι προκηρυσσόμενες θέσεις. 

Πλην όμως,, η επικείμενη σήμερα ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δικαστική αστυνομία σε συνδυασμό με το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να γίνει η πρόσληψη 31 υπαλλήλων ΤΕ του πολιτικού προσωπικού της δικαστικής αστυνομίας μέσω των επιτυχόντων του διαγωνισμού, θα καθυστερήσει για λίγες ημέρες η αποστολή στο Τυπογραφείο ώστε να δημοσιευθεί στο Φεκ ο νόμος, να εκδοθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις υλοποίησης (Υπ. Οικονομικών κ.λπ.) και βέβαια να ενσωματωθούν οι οι θέσεις αυτές με τα προσόντα τους στην όλη προκήρυξη. 

Εκτιμώ ότι η προκήρυξη θα αποσταλεί στο Τυπογραφείο μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας».

Η κατανομή των προσλήψεων

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, που βρίσκεται υπό ψήφιση, στον πολιτικό τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας θα συσταθούν 150 οργανικές θέσεις κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ

Από τις 600 οργανικές θέσεις, που προβλέπει το Νομοσχέδιο για το αστυνομικό προσωπικό, θα καλυφθούν άμεσα οι 500 θέσεις δικαστικών αστυνομικών που θα διατεθούν στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και με απόφαση του οικείου Εισαγγελέα, θα μπορούν να διατίθενται, με βάση τις ανάγκες, σε όλους τους δικαστικούς σχηματισμούς της Περιφέρειας

Μοριοδοτούμενα κριτήρια για την κατάταξη σας - Πάρτε τα άμεσα και εύκολα

Μοριοδοτούμενο προσόν θα είναι η Πιστοποιήση Αγγλικών. Η goLearn ειδικά για ενήλικες που θέλουν να προλάβουν προκηρύξεις παρέχει εξ αποστάσεως την Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα που μοριοδοτεί με βάση την παρούσα νομοθεσία στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ εύκολα και από το σπίτι σας εκτοξευτείτε στον πίνακα για τη δικαστική αστυνομία με μόρια

Τυπικό προσόν θα είναι σίγουρα και η Πιστοποίηση Υπολογιστών όπως είναι στην πλειοψηφία των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ

Άμεσα το Proson.gr σας φτιάχνει το Απαραίτητο ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ χωρίς λάθη για έγκυρη αίτηση - Βιαστείτε για να είστε έτοιμοι για την αίτηση

Το Μητρώο ΑΣΕΠ με όλα σας τα έγγραφα και τα στοιχεία σας είναι απαραίτητο να έχει φτιαχτεί για να κάνετε αιτήσεις σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Το Proson.gr, το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα φτιάχνει για εσάς το Μητρώο ΟΡΘΑ και ΈΓΚΑΙΡΑ ώστε να προλάβετε να κάνετε την αίτηση σας.

Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ (Δείτε το email που θα σας έρθει)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις