Breaking news

Δικαστική Αστυνομία
A

Εκκινούν, με ταχύτατους ρυθμούς, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, οι διαδικασίες για την ίδρυση του σώματος της Δικαστικής Αστυνομίας και την πρόσληψη των πρώτων 800 δικαστικών αστυνομικών. Ήδη έχει ψηφιστεί το σχετικό Νομοσχέδιο (για την ίδρυση και λειτουργία του Σώματος) και η σκυτάλη περνάει πλέον στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα έχει όλη την ευθύνη για τις 800 προσλήψεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προλάβετε να φτιάξετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ

Εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στο Proson.gr για να τους φτιάξει το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ σωστά και κυρίως έγκυρα ώστε να μπορούν να κάνουν αίτηση.

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ

Το Μητρώο ΑΣΕΠ σας δεν μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή

Στο Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας, το οποίο θα συσταθεί αρχικά με 800 άτομα προσωπικό, θα αποτελείται από δύο διαφορετικά και ανεξάρτητα μεταξύ τους τμήματα: 

 1. Το ένστολο τμήμα θα στελεχωθεί από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη, στα βασικά καθήκοντα των οποίων θα είναι η φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών καθώς και η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων.
 2. Το πολιτικό - επιστημονικό τμήμα το οποίο θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό και θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.

Έχουμε ήδη γράψει σε αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr πως οι προσλήψεις στο πολιτικό - επιστημονικό τμήμα θα γίνουν μέσω του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ενώ οι προσλήψεις στο ένστολο τμήμα θα γίνουν με κλασικό σύστημα μοριοδότησης, υπό την επίβλεψη ΑΣΕΠ. 

Όσον αφορά τις προσλήψεις στον ένστολο τμήμα μπορείτε να δείτε τον πλήρη οδηγό του proson.gr για το πως θα γίνουν οι 630 προσλήψεις πατώντας ΕΔΩ. 

Πώς κατανέμονται οι προσλήψεις

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, που δημοσίευσε πρώτο το proson.gr, οι 800 προσλήψεις κατανέμονται ανά Τμήμα ως εξής:

 • 170 οργανικές θέσεις στην Υπηρεσία πολιτικού τομέα (ΠΕ και ΤΕ)
 • 630 οργανικές θέσεις στην Υπηρεσία αστυνομικού τομέα (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ)

Στο πολιτικό τμήμα οι προσλήψεις θα γίνουν, όπως προειπώθηκε, αποκλειστικά από την δεξαμενή επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Ήδη, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, ανακοίνωσε ότι στην πρώτη μεγάλη προκήρυξη του γραπτού διαγωνισμού (1.800 θέσεις ΤΕ) θα συμπεριληφθούν άμεσα και οι της δικαστικής αστυνομίας και για τον λόγο αυτό θα καθυστερήσει λίγο να εκδοθεί. 

Ποιες ειδικότητες όμως θα μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή για τις διοικητικές θέσεις που θα καταλάβει το πολιτικό προσωπικό;

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν στο πολιτικό προσωπικό 

Στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας πολιτικού τομέα συστήνονται  170 οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, οι οποίες κατανέμονται σε κλάδους και ειδικότητες, ως εξής:

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης - 139 θέσεις: 

 1. ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού (Νομικών) - 55 θέσεις
 2. ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού (Οικονομικού) - 30 θέσεις
 3. ΠΕ Πληροφορικής (Software) - 30 θέσεις 
 4. ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών - 12 θέσεις
 5. ΠΕ Περιβάλλοντος - 12 θέσεις

Τεχνολογικής Εκπαίδευσης - 31 θέσεις: 

 1. ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (Λογιστικού) - 15 θέσεις
 2. ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών - 3 θέσεις
 3. ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας (Δασοπονίας) - 3 θέσεις
 4. ΤΕ Πληροφορικής (Software ή Hardware) - 10 θέσεις

Τα πρόσθετα προσόντα που πρέπει να έχετε και προλαβαίνετε να τα πάρετε εδώ

Εκτός όμως του απολυτήριου  τους, οι υποψήφιοι, για το πολιτικό τμήμα, πρέπει να έχουν ορισμένα ακόμα πρόσθετα προσόντα για να μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή. Αυτά είναι:

 • Η γνώση πληροφορικής ή χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου - Πιστοποίηση Υπολογιστών - Μπορείτε να την πάρετε ΕΔΩ - GoLearn στην πιο χαμηλή τιμή της Ελλάδας εύκολα πριν κλείσουν οι αιτήσεις υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου
 • Η πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσα (κλάδοι ΠΕ και ΤΕ) Πιστοποίηση Αγγλικών - Η μόνη που προλαβαίνετε (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) - GoLearn να πάρετε από το σπίτι σας εύκολα - Το πτυχίο στα χέρια σας μέσα σε μόνο 2 ημέρες
 • Η καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας (κλάδος ΔΕ)

Πώς να αποκτήσετε άμεσα όλα τα προσόντα

Όπως φαίνεται αναλυτικά στο ρεπορτάζ του proson.gr, απαιτούμενο προσόν είναι η Πιστοποιήση Αγγλικών. Η goLearn ειδικά για ενήλικες που θέλουν να προλάβουν προκηρύξεις παρέχει εξ αποστάσεως, άμεσα και εύκολα την Πιστοποίηση Αγγλικών που μοριοδοτεί με βάση την παρούσα νομοθεσία στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ εύκολα και από το σπίτι σας εκτοξευτείτε στον πίνακα για τη δικαστική αστυνομία με μόρια

Τυπικό προσόν είναι και η Πιστοποίηση Υπολογιστών όπως είναι στην πλειοψηφία των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Μπορείτε να την πάρετε με το χαμηλότερο κόστος ΕΔΩ

Άμεσα το Proson.gr σας φτιάχνει το Απαραίτητο ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ χωρίς λάθη για έγκυρη αίτηση - Βιαστείτε για να είστε έτοιμοι για την αίτηση

Το Μητρώο ΑΣΕΠ με όλα σας τα έγγραφα και τα στοιχεία σας είναι απαραίτητο να έχει φτιαχτεί για να κάνετε αιτήσεις σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

Το Proson.gr, το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα φτιάχνει για εσάς το Μητρώο ΟΡΘΑ και ΈΓΚΑΙΡΑ ώστε να προλάβετε να κάνετε την αίτηση σας.

Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ (Δείτε το email που θα σας έρθει)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις