Breaking news

ΑΣΕΠ
A

Μεγάλη είναι η πιθανότητα να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων της προκήρυξης 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr. Να σημειώσουμε ότι ήδη χτες το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ολιγοήμερη παράταση στην προκήρυξη 12Κ/2021 για την πλήρωση 101 μόνιμων θέσεων στο υπουργείο Τουρισμού και το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες και για παράταση στην προκήρυξη που αφορά 1.468 μόνιμες προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμους και Περιφέρειες) όλης της Ελλάδας.

Οι άξονες που κατευθύνουν το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού σε αυτή την απόφαση είναι δύο. Πρώτον ο μεγάλος όγκος αιτήσεων που αναμένεται, λόγω της φύσης της προκήρυξης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αρχή δίνει παράταση λόγου του όγκου των υποψηφίων.

Δεύτερον, σημαντικό ρόλο στην απόφαση θα παίξει και η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» που έπληξε πρόσφατα την χώρα μας. Με χιλιάδες σπίτια και νοικοκυριά να μένουν χωρίς ρεύμα, η διαδικασία των αιτήσεων από πολλούς υποψηφίους «πήγε πίσω», δημιουργώντας έτσι στο ΑΣΕΠ τον φόβο της «υπερφόρτωσης».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το ΑΣΕΠ συνιστά σε κάθε προκήρυξη στους υποψηφίους να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να καταθέσουν την αίτηση τους, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω του φόρτου αιτήσεων έχουμε δει την ιστοσελίδα να «πέφτει». Σε μία τέτοια περίπτωση το ΑΣΕΠ έχει μεριμνήσει να ξεκαθαρίσει ότι δεν φέρει ευθύνη και έτσι τελικά οι υποψήφιοι μένουν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η προκήρυξη 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.468 θέσεωνμέσω του συστήματος μοριοδότησης του ΑΣΕΠ:

  • σε Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού,
  • στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας,
  • στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και
  • στον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης».

Να πούμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που έχει ορίσει το ΑΣΕΠ λήγει τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι.

Οι ειδικότητες που ζητούνται στην προκήρυξη είναι πάρα πολλές, κατανέμονται σε όλη την επικράτεια και αφορούν προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Δείτε περισσότερα για την προκήρυξη εδώ...

Πώς μοριοδοτούνται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ

Η πλήρωση των θέσεων στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ γίνεται με σειρά προτεραιότητας, μέσω του συστήματος μοριοδότησης του ΑΣΕΠ. Εκτός όμως από τα τυπικά προσόντα που είναι απαραίτητα για κάθε θέση (πχ. πτυχίο ή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) υπάρχουν και κάποια πρόσθετα απαραίτητα προσόντα, που πλέον υπάρχουν σχεδόν όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι τα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πρέπει να τα κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις. Δύο πολύ συνηθισμένα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται σχεδόν πάντα από το ΑΣΕΠ και μοριοδοτούν τους υποψηφίους είναι η πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας καθώς και η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ

Είναι γεγονός πως πολλοί υποψήφιοι έχουν ακόμα την εντύπωση πως η απόκτηση δύο τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις.

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό, πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ.

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτ με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Μοριοδότηση με Πιστοποίηση γνώσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (ΜΟΝΟ 100 ευρώ)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις