Breaking news

asep proson
A

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του proson.gr, η αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο, της νέας προκήρυξης «μαμούθ» του ΑΣΕΠ, για την κάλυψη 775 θέσεων στον τομέα της Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, το ΑΣΕΠ αναμένει τις τελικές οδηγίες για τις θέσεις των ειδικών ομάδων που θα περιλαμβάνονται στον διαγωνισμό.

Πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν στο proson.gr πως γίνεται η μέγιστη προσπάθεια ώστε ο διαγωνισμός να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο μέχρι και την Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πιθανότητα αυτό να συμβεί σήμερα ή αύριο

Αφού φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη, θα χρειαστούν λίγες ημέρες προκειμένου να λάβει ΦΕΚ, στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά οι όροι καθώς και οι ημερομηνίες των αιτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson, οι αιτήσεις αναμένεται να «τρέξουν» το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους Γυμνασίων και Λυκείων (απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης). Οι 775 θέσεις θα κατανέμονται σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα, ενώ οι ειδικότητες που θα ζητούνται θα αφορούν επικουρικό προσωπικό, όπως:  βοηθούς νοσηλευτών, νοσοκόμους, επιμελητές ασθενών, μάγειρες κλπ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το νέο έτος, αναμένεται ακόμα μία προκήρυξη «μαμούθ» για την Υγεία και την κάλυψη 816 σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αποκλειστικά αυτή τη φορά από πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το ΑΣΕΠ θα δώσει προτεραιότητα στην εν λόγω προκήρυξη αφού ολοκληρώσει τον προγραμματισμό που έχει θέσει για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού και τη Δημοτική Αστυνομία. 

Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη για 4.276 προσλήψεις στο Δημόσιο

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3ΓΒ/2023 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 4.276 μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο, αποκλειστικά από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που διεξήχθη τον Μάρτιο.

Στην προκήρυξη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο όσοι κρίθηκαν επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού και ανήκουν στον κλάδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).  Οι 4.276 θέσεις θα καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό και προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. (Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα θέσεων).

Τον Ιανουάριο η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, η έκδοση της προκήρυξης για τη Δημοτική Αστυνομία έχει μετατεθεί για τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Στην προκήρυξη θα υπάρχουν 1.213 μόνιμες θέσεις κατανεμημένες σε δήμους όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει επίσης ηλικιακά και σωματικά κριτήρια. Θα περιέχει επίσης και μία σειρά από ειδικές εξετάσεις και δοκιμασίες. 

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για τη δημοτική αστυνομία θα πρέπει να είναι ηλικίας από 20 έως 35 ετών, να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους.

Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες.

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα

Ως πρόσθετο τυπικό προσόν διορισμού για πολλές θέσεις στις παραπάνω προκηρύξεις θεωρούνται η γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Εάν οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις δύο αυτές πιστοποιήσεις, τώρα όμως, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορούν να λάβουν πολύ ΕΥΚΟΛΑ είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσουν για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ.

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 95 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 85 ευρώ)

Πώς θα κάνετε την αίτηση σας

Για τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ θα πρέπει να έχετε ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ ώστε να μπορείτε να κάνετε αίτηση. Εάν έχετε ήδη οφείλετε α το επικαιροποιήσετε

Η διαδικασία είναι σχετικά περίπλοκη καθώς οι υποψήφιοι θα πρέπει να μεταφορτώσουν στο πληροφοριακό σύστημα κρίσιμα έγγραφα που τους παρέχουν έξτρα μοριοδότηση. 

Το Proson.gr αναλαμβάνει για εσάς να σας ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΜΗΤΡΟΩ ΕΓΚΥΡΑ και ΟΡΘΑ ώστε να μην έχετε κανέναν πρόβλημα με το διορισμό σας

Το Proson.gr δημιουργεί για εκατοντάδες υποψήφιους το Μητρώο ΑΣΕΠ καθώς και τις αιτήσεις στις προκηρύξεις τους

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΡΘΑ ΜΕ ΤΟ PROSON.GR ΕΔΩ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις