Breaking news

ΑΣΕΠ
A

Σπάει στα δύο η μεγάλη προκήρυξη του δημοσίου που, όπως έχει γράψει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το proson.gr, προβλέπει την πρόσληψη 3.700 αποφοίτων γυμνασίου και λυκείου. Να σημειωθεί ότι πηγές του ΑΣΕΠ επισήμαναν στο proson.gr πως κρίθηκε αναγκαίο να «σπάσει» στα δύο η προκήρυξη των ΔΕ και ΥΕ, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα με τον συνωστισμό των υποψηφίων. 

Υπενθυμίζουμε ότι την εν λόγω προκήρυξη την είχε προαναγγείλει η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ήδη από τον Αύγουστο. Τότε η υφυπουργός είχε πει πως προς το τέλος της χρονιάς (που μας πέρασε!) θα βγει προκήρυξη για 3.700 θέσεις που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν πηγές στο proson.gr, το «κόψιμο» των 3.700 θέσεων θα γίνει ως εξής:

  • Μία προκήρυξη με 1.850 θέσεις ΔΕ
  • Μία προκήρυξη με 1.850 θέσεις ΥΕ

Να σημειωθεί ότι οι 3.700 μόνιμες προσλήψεις, αποκλειστικά από απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), αφορούν παλαιότερες εκκρεμότητες και θα γίνουν βάσει των κλασσικών προκηρύξεων «Κ», χωρίς δηλαδή γραπτό διαγωνισμό. Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν βάσει συστήματος μοριοδότησης και θα καταταχθούν σε πίνακα βάσει ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων.

Πρώτοι οι απόφοιτοι λυκείου

Η πρώτη προκήρυξη που θα βγει θα αφορά τους απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται να σταλεί προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο μέχρι και τον Μάρτιο. Η προκήρυξη αυτή θα περιλαμβάνει πάνω από 1.800 θέσεις εργασίας και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Όσον αφορά τον χρόνο έκδοσης της προκήρυξης, πηγές του ΑΣΕΠ επισημαίνουν στο proson.gr, πως είναι σχεδόν όλα έτοιμα, αλλά αναμένουν ακόμα από το υπουργείο Εσωτερικών στοιχεία για αρκετούς φορείς του δημοσίου. Τα στοιχεία που αναμένει η Ανεξάρτητη Αρχή έχουν να κάνουν με τις ειδικότητες και την κατανομή τους ανά τους φορείς που έχουν ζητήσει μόνιμο προσωπικό του κλάδου ΔΕ. 

Αφού εκδοθεί η προκήρυξη για τους ΔΕ θα ακολουθήσει και η προκήρυξη για περίπου ακόμα τόσες προσλήψεις ΥΕ. Στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι γυμνασίου ή και δημοτικού (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι  και το 1980).

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις στον κλάδο ΔΕ

Οι 1.800+ προσλήψεις θα γίνουν με το σύστημα της μοριοδότησης, των τυπικών και πρόσθετων προσόντων των υποψηφίων. Καθώς το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι τεράστιο, το proson.gr καλεί τους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν από τώρα τα απαραίτητα και τυπικά προσόντα που θα τους δώσουν έξτρα μοριοδότηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πάγια μέρη των προκηρύξεων ΑΣΕΠ, οι απόφοιτοι του κλάδου ΔΕ, μοριοδοτούνται ως εξής:

Κριτήρια κατάταξης Μόρια 

Ο βαθμός βασικού τίτλου σπουδών (αναγόμενος στην 10βαθμη κλίμακα εφόσον η βαθμολογία είναι σε 20βαθμη κλίμακα) υπολογίζεται με δύο δεκαδικά ψηφία (χωρίς στρογγυλοποίηση).

Βαθμός × 60
Δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας (επιπέδου) με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται σύμφωνα με την προκήρυξη 110
Εμπειρία στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, έως και 84 μήνες. 7 μόρια ανά μήνα
Άριστη γνώση ξένης γλώσσας 90
Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας 60
Καλή γνώση ξένης γλώσσας 40
Ανατροφή σε Βρεφοκομείο ή Ορφανοτροφείο 100

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο twitter, στο threads και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις εξελίξεις γύρω από τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ.Ε.: Λάβετε από τώρα+90 μόρια για να εξασφαλίσετε τον διορισμό σας - Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Όπως φαίνεται αναλυτικά παραπάνω, η γνώση της ξένης γλώσσας μπορεί να εξασφαλίσει στους υποψήφιους έως και +90 μόρια και να τους «εκτινάξει» στην κατάταξη τους. Εάν λοιπόν δεν κατέχετε πιστοποίηση ξένης γλώσσας μπορείτε τώρα πολύ εύκολα να λάβετε την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να την χρησιμοποιήσετε για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, κλπ.

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn 

  • Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε ΜΟΝΟ 2 ημέρες
  • Δεν χρειάζεται να δώσετε τηλεξέταση σε Έκθεση και Προφορικά - Δίνετε ΜΟΝΟ σε Reading - Listening
  • Παίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)
  • Στην ίδια εξέταση (μία ώρα) μπορείτε να πάρετε είτε B2, είτε C1, είτε C2
  • Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστ

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 95 ευρώ) 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις