Breaking news

ΑΣΕΠ: Έρχονται 4.900 προσλήψεις ΑμεΑ και ΔΕ
A

Ακόμη δύο μεγάλες προκηρύξεις έχει στα «σκαριά» το ΑΣΕΠ, που αφορούν συνολικά 3.100 προσλήψεις για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) και απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), σε φορείς του Δημόσιου.

Οι εν λόγω προσλήψεις, σύμφωνα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής που έχει στην κατοχή του το proson.gr, αφορούν δύο ξεχωριστές προκηρύξεις για 1.200 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ και περίπου 1.850 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΔΕ, όπως προβλέπεται στον προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείο Εσωτερικών των ετών 2022, 2023 και 2024, αντίστοιχα.

Οι προσλήψεις αυτές, λοιπόν, θα  γίνουν βάσει των κλασσικών προκηρύξεων «Κ», χωρίς δηλαδή γραπτό διαγωνισμό. Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν βάσει συστήματος μοριοδότησης και θα καταταχθούν σε πίνακα βάσει ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως η προκήρυξη για τις 1.900 θέσεις αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προοριζόταν να εκδοθεί μαζί με άλλες 1.850 προσλήψεις αποφοίτων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) σε έναν διαγωνισμό, παρόλα αυτά, κρίθηκε αναγκαίο να «σπάσει» στα δύο, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα με τον συνωστισμό των υποψηφίων. 

Ο διαγωνισμός για 1.200 προσλήψεις ΑμεΑ

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο διαγωνισμός που αφορά την πλήρωση 1.200 θέσεων εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες, περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό προσλήψεων των δύο τελευταίων ετών και του τρέχοντος.

Παρόλα αυτά, δεν έχει ξεκαθαριστεί που ακριβώς θα κατανεμηθούν οι συγκεκριμένες θέσεις, ούτε οι ειδικότητες που θα ζητηθούν, αλλά και το ποιες κατηγορίες υποψηφίων αφορούν (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ).

Οι προκηρύξεις που προηγούνται

Παρόλα αυτά, το ΑΣΕΠ έχει ήδη «φορτώσει» ένα τεράστιο φόρτο εργασίας στην «πλάτη» του, καθώς μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τη μεγάλη προκήρυξη των 1.213 μόνιμων θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία, σειρά έχουν οι εξής προκηρύξεις:

Επομένως, η εν λόγω προκηρύξεις θα παραμείνουν στο «συρτάρι» της Ανεξάρτητης Αρχής, καθώς, εκτός από τον διαγωνισμό για την Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson, θα ακολουθήσει την προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια από όλες αυτές τις προκηρύξεις, θα «τρέξει» ύστερα το ΑΣΕΠ.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις στον κλάδο ΔΕ

Οι προσλήψεις ΔΕ θα γίνουν με το σύστημα της μοριοδότησης, των τυπικών και πρόσθετων προσόντων των υποψηφίων. Καθώς το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι τεράστιο, το proson.gr καλεί τους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν από τώρα τα απαραίτητα και τυπικά προσόντα που θα τους δώσουν έξτρα μοριοδότηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πάγια μέρη των προκηρύξεων ΑΣΕΠ, οι απόφοιτοι του κλάδου ΔΕ, μοριοδοτούνται ως εξής:

Κριτήρια κατάταξης Μόρια 

Ο βαθμός βασικού τίτλου σπουδών (αναγόμενος στην 10βαθμη κλίμακα εφόσον η βαθμολογία είναι σε 20βαθμη κλίμακα) υπολογίζεται με δύο δεκαδικά ψηφία (χωρίς στρογγυλοποίηση).

Βαθμός × 60
Δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας (επιπέδου) με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται σύμφωνα με την προκήρυξη 110
Εμπειρία στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, έως και 84 μήνες. 7 μόρια ανά μήνα
Άριστη γνώση ξένης γλώσσας 90
Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας 60
Καλή γνώση ξένης γλώσσας 40
Ανατροφή σε Βρεφοκομείο ή Ορφανοτροφείο 100

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο twitter, στο threads και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις εξελίξεις γύρω από τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕ: Λάβετε από τώρα+90 μόρια για να εξασφαλίσετε τον διορισμό σας - Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Όπως φαίνεται αναλυτικά παραπάνω, η γνώση της ξένης γλώσσας μπορεί να εξασφαλίσει στους υποψήφιους έως και +90 μόρια και να τους «εκτινάξει» στην κατάταξη τους. Εάν λοιπόν δεν κατέχετε πιστοποίηση ξένης γλώσσας μπορείτε τώρα πολύ εύκολα να λάβετε την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να την χρησιμοποιήσετε για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, κλπ.

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn 

  • Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε ΜΟΝΟ 2 ημέρες
  • Δεν χρειάζεται να δώσετε τηλεξέταση σε Έκθεση και Προφορικά - Δίνετε ΜΟΝΟ σε Reading - Listening
  • Παίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)
  • Στην ίδια εξέταση (μία ώρα) μπορείτε να πάρετε είτε B2, είτε C1, είτε C2
  • Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστ

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 95 ευρώ) 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις