Breaking news

asep
A

Σε ορισμένες διορθώσεις στην προκήρυξη 1Κ/2024, για την πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία, προχώρησε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), τροποποιούνται ορισμένα σημεία ως εξής:

1. Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’, Α.1. ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ, Α.1.1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Ε.) στη σελίδα 112 για τον κωδικό θέσης 476, αντικαθίσταται στη στήλη «ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ» ο κωδικός εντοπιότητας από το εσφαλμένο:

ΑΣΕΠ: Σε ΦΕΚ διορθώσεις για την προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας

 

στο ορθό:

ΑΣΕΠ: Σε ΦΕΚ διορθώσεις για την προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας

 

2. Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ’, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ, Δ.8.ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ, στη σελίδα 138 του ανωτέρω ΦΕΚ στην παράγραφο ζβ), στην τέταρτη σειρά διαγράφονται οι λέξεις «Ρόδου (ν. Ρόδος)».

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ.

Υπενθυμίζεται πως αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το άνοιγμα των αιτήσεων για τις 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, που αφορούν σε αποφοίτους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις ανοίγουν στις αρχές του επόμενου μήνα, και πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 8 το πρωί, ενώ κλείνουν την Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι.

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν σχεδόν όλοι. Πιο συγκεκριμένα, τις 1.213 θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι Πανεπιστημίου αλλά και απόφοιτοι Λυκείου, αρκεί να κατέχουν τα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητούνται στην προκήρυξη. 

Πιο αναλυτικά, στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν οποιοδήποτε πτυχίο Πανεπιστημίου, οποιοδήποτε πτυχίο ΤΕΙ ή απολυτήριο τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό αναμένεται να εκτοξεύσει το ενδιαφέρον των υποψηφίων, ο διορισμός των οποίων θα κριθεί τελικά στην... λεπτομέρεια. 

Ειδικότερα, στην προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ υπάρχουν 1.213 θέσεις οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

  • 208 θέσεις για απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ)
  • 218 θέσεις για απόφοιτους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)
  • 787 θέσεις για απόφοιτους Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης (ΔΕ)

Το ηλικιακό όριο, το ύψος και οι ειδικές εξετάσεις

Στην προκήρυξη, όπως έχει αναφέρει σε πολλά ρεπορτάζ το proson.gr, υπάρχει ηλικιακά όριο και σωματικά κριτήρια, ενώ οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία σειρά από ειδικές εξετάσεις και δοκιμασίες. Πιο συγκεκριμένα, συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν μόνο όσοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλικία μετρείται βάσει της χρονολογίας γέννησης του κάθε υποψηφίου και όχι της ακριβής ημερομηνίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2004.

Οι υποψήφιοι για τη δημοτική αστυνομία θα πρέπει επίσης να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους. Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας. 

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο twitter, στο threads και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις εξελίξεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τη Δημοτική Αστυνομία. 

Το ΦΕΚ της προκήρυξης ΕΔΩ.

Αυτά είναι τα 2 τυπικά προσόντα που αν δεν τα έχεις ΔΕΝ μπορείς να κάνεις αίτηση

1ον. Πιστοποίηση Αγγλικών

Ο μόνος τρόπος για να την πάρετε πριν κλείσουν οι αιτήσεις είναι ένας στην Ελλάδα. Η Πιστοποίηση Αγγλικών της goLearn που βγαίνει σε 2 ημέρες.

Είναι η μόνη Πολύ εύκολη που προλαβαίνετε να πάρετε - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

2ον. Πιστοποίηση Υπολογιστών

Εάν δεν την έχετε και αυτη δεν μπορείτε να κάνετε αίτηση στην προκήρυξη. Πάρτε την ΕΔΩ με το χαμηλότερο κόστος πριν κλείσουν οι αιτήσεις

97% επιτυχία στις εξετάσεις

Δείτε εδώ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις