Breaking news

Γραπτές εξετάσεις
A

Εκδόθηκαν σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, από το ΑΣΕΠ, τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 2ΓΒ/2023, για την πλήρωση, συνολικά, 1.843 θέσεων, μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β’ Στάδιο) σε φορείς του δημοσίου.

Ωστόσο, η δημοσίευση των αποτελεσμάτων έκρυβε μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς, όπως φαίνεται στον πίνακα επιτυχόντων, μόλις 1.223 υποψήφιοι κρίνονται διοριστέοι. Μένουν δηλαδή 620 θέσεις κενές. 

Υπενθυμίζουμε ότι στην προκήρυξη 2ΓΒ/2023 έχουν υποβάλλει αίτηση συνολικά 1.997 επιτυχόντες -του κλάδου ΤΕ- του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, κάτι που δεν δικαιολογεί τις 620 θέσεις που μένουν κενές. 

Μάλιστα, κοιτώντας τον πίνακα απορριπτέων, διαπιστώνει κανείς πως μόλις 49 υποψηφίοι απορρίφθηκαν λόγω λάθους στην αίτηση τους ή έλλειψης δικαιολογητικών.

Κάνοντας κανείς τα μαθηματικά διαπιστώνει πως έχουν μείνει στον «αέρα» 725 υποψήφιοι, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή αλλά τελικά δεν κρίθηκαν διοριστέοι. 

Γιατί συνέβη αυτό;

Πηγές του ΑΣΕΠ επισημαίνουν στο proson.gr πως οι θέσεις που μένουν κενές έχουν να κάνουν με την κατανομή τους ανά την Ελλάδα και τις επιλογές των υποψηφίων. Προφανώς, μετά και τη σχετική προτροπή του προέδρου του ΑΣΕΠ, Θάνου Παπαϊωάννου, δεν δήλωσαν όλοι οι υποψήφιοι όλες τις θέσεις που υπήρχαν στην κλαδό - ειδικότητα τους. Επιπλέον υπάρχουν ειδικότητες στις οποίες οι επιτυχόντες ήταν λίγοι και κάλυπταν ίσα - ίσα τη ζήτηση του ΑΣΕΠ. 

Με μία πιο προσεκτική ματιά στους πίνακες, διαπιστώνει κανείς πως οι θέσεις που έχουν μείνει κενές είναι εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ορισμένες από τις θέσεις που έμειναν κενές:

  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Άνδρου
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Αγράφων
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Πύργου
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Πάτμου
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Οιχαλίας (Μεσσηνία)
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Σπετσών
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στη Ρόδο
  • Μία θέση ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων στην Τήλο

Κενές θέσεις και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Υπενθυμίζουμε ότι και στην προκήρυξη 1ΓΒ/2023, η οποία αφορά την κάλυψη 141 θέσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν καλύφθηκαν όλες οι θέσεις, από επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα υπάρχουν μόλις 35 επιτυχόντες στην κατηγορία ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ), ενώ οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί είναι 92.

Λόγο της κρισιμότητας των θέσεων αυτών, πηγές του ΑΣΕΠ επεσήμαναν στο proson.gr πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειωθεί η βάση των ειδικών εξετάσεων κάτω από το 60/100. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, για να καλύψει τις θέσεις το ΑΣΕΠ πρόκειται να πραγματοποιήσει νέο γενικό διαγωνισμό στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και όχι μόνο οι επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. 

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των θέσεων που μένουν κενές είναι αρκετά μεγάλος και το ΑΣΕΠ πρέπει να εξετάσει το πως θα τις καλύψει. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις