Breaking news

ΑΣΕΠ: +3.800 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία - Τι μοριοδοτείται (αποκλειστικό)
A

Nέα δεδομένα προκύπτουν για τις τρεις πολυαναμενόμενες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, μέσω των οποίων πρόκειται να καλυφθούν περισσότερες από 3.800 μόνιμες θέσεις εργασίας στον τομέα της Υγείας.

Όπως έχει ήδη ενημερώσει το Proson.gr σε αποκλειστικό του δημοσίευμα, το Ανώτατο Συμβούλιο έχει ήδη ολοκληρώσει τη σύνταξη και των τριών προκηρύξεων, τις οποίες έχει αποστείλει στο υπουργείο Υγείας για τελική έγκριση. 

Μόλις το υπουργείο δώσει το «πράσινο φως», οι προκηρύξεις θα σταλούν μία προς μία στο Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να δημοσιευθούν σε ΦΕΚ, όπου θα καθοριστεί και η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Τι θα μοριοδοτηθεί

Σε ότι αφορά τη διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων, το τοπίο φαίνεται σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει. Όπως επιβεβαιώνουν έμπιστες πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής στο Proson.gr, ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να έχει η ειδική εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19, η οποία θα προσμετρηθεί στη μοριοδότηση, όπως είχε συμβεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τον τομέα της Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως οι προσλήψεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας, βάσει των μορίων που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι από κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (προκηρύξεις «Κ»).

Επιπρόσθετα, για ορισμένες θέσεις απαραίτητο πρόσθετο προσόν θεωρείται η γνώση πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου και η καλή, πολύ καλή ή άριστη γνώση ξένης γλώσσας.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις

Οι θέσεις στις τρεις προκηρύξεις μέχρι στιγμής διαμορφώνονται ως εξής:

Προκήρυξη Θέσεις Κατηγορίες που συμμετέχουν Κλάδοι / Ειδικότητες
ΑΣΕΠ 1 510 ΠΕ και ΥΕ Διάφοροι
ΑΣΕΠ 2 1.696 ΤΕ και ΔΕ Διάφοροι
ΑΣΕΠ 3 1.624 ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτές

Όπως φαίνεται στον πίνακα παραπάνω, συνολικά υπάρχουν 3.830 θέσεις εργασίας σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας για υποψήφιους όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης: Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), δηλαδή απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, λυκείου και γυμνασίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσανατολίζεται να «τρέξει» τις αιτήσεις διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υπερφόρτωσης στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ, όπως έχει συμβεί σε παλαιότερες προκηρύξεις μεγάλης κλίμακας.

Πώς θα συμμετάσχετε στους νέους διαγωνισμούς για την Υγεία - Το Proson.gr σας κάνει την αίτηση σωστά και έγκυρα! 

Το Proson.gr αναλαμβάνει σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους κάθε χρόνο να κάνει την αίτηση τους για μόνιμο διορισμό οι προσλήψεις καθώς και την δημιουργία ηλεκτρονικού Μητρώου ΑΣΕΠ το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την θέση πρόσληψης ή διορισμού.

Διαβάζουμε αναλυτικά τις προκηρύξεις και σας καθοδηγούμε στο τι χαρτιά χρειάζονται

Τα ανεβάζουμε όλα εμείς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κάθε φορέα ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΗ, έγκυρα και έγκαιρα για να "κλειδώσετε" την πρόσληψη ή τον διορισμό σε οποιοδήποτε φορέα του δημοσίου και σε οποιαδήποτε προκήρυξη.

Κάνουμε τις αιτήσεις έγκυρα και έγκαιρα για 10.000 ενδιαφερόμενους κάθε χρόνο

Δήλωσε ενδιαφέρον εδώ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις