Στην τελική φάση εισέρχεται η διαδικασία έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2ΓΒ/2026, καθώς ενεργοποιείται η ηλεκτρονική εφαρμογή λογισμικού ανοικτής κληρωτίδας μεταξύ των υποψηφίων όλων των κλάδων/ειδικοτήτων της προκήρυξης, με σκοπό την επιτάχυνση του χρόνου έκδοσης των αποτελεσμάτων.
Όπως αναφέρει το ΑΣΕΠ, η διαδικασία ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής εφαρμογής λογισμικού ανοικτής κληρωτίδας βασίζεται στην αρχή της τυχαιότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 15 του σχετικού νόμου όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του σχετικού νόμου.
Στους πίνακες αποτελεσμάτων που θα αναρτηθούν, θα εμφανίζεται ο τυχαίος αριθμός για κάθε υποψήφιο και, όπου υπάρχουν απόλυτες ισοβαθμίες, θα προηγείται ο υποψήφιος με τον μικρότερο αριθμό.
Η ενεργοποίηση της εν λόγω εφαρμογής για τους υποψηφίους θα διενεργηθεί αύριο, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 12:00 στο κατάστημα του ΑΣΕΠ, παρουσία συμβούλου του ΑΣΕΠ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Β’ σταδίου.
Ποιους αφορά η προκήρυξη
Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 2ΓΒ/2026 του ΑΣΕΠ αφορά στην πλήρωση συνολικά 4.747 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε φορείς του Δημοσίου.
Η συγκεκριμένη προκήρυξη αποτελεί μέρος του Β΄ Σταδίου του δεύτερου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (1Γ/2025) που διεξήχθη το καλοκαίρι και αφορά αποκλειστικά του συμμετέχοντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).