CLOSE

Breaking news

ΕΠΟΠ - Έκτακτο: Δεκαήμερη παράταση στις αιτήσεις για 1.700 προσλήψεις (ΦΕΚ)
A

Παράταση «πήραν» οι αιτήσεις για τις 1.700 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που θα καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στο Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Κοινό Νομικό Σώμα.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία θα «εξέπνεε» αύριο, Πέμπτη 31 Αυγούστου, αλλά με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια δόθηκε δεκαήμερη παράταση έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με τροποποιητικό ΦΕΚ (Δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα, η κατανομή των θέσεων ανά σώμα είναι η εξής: 

Απαραίτητα προσόντα 

Τα απαιτούμενα προσόντα που οφείλουν να διαθέτουν οι υποψήφιοι για όλες τις προκηρύξεις είναι τα εξής:

  1. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1-1-1996 έως 31-12-2004). Οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.), να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ (γεννηθέντες από 1-1-1993 έως 31- 12-2004).
  2. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ οι άνδρες και 1,55μ οι γυναίκες.
  3. Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται κατά ειδικότητα- εξειδίκευση στο Παράρτημα «Α» της παρούσας.
  4. Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.
  5. Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την προβλεπόμενη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά, με μεταφόρτωσή τους (upload) σε ψηφιακή μορφή (pdf), ηλεκτρονικά την αίτηση τους μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://epop.army.gr.

Η αίτηση υποβάλλεται εντός της προθεσμίας που αναφέραμε παραπάνω, μέσω της μηχανογραφικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://epop.army.gr.

Οι υποψήφιοι ταυτοποιούνται στην ανωτέρω εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet.

Η διεκπεραίωση της αίτησής τους (επεξεργασία, προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση δικαιολογητικών, οριστικοποίηση) πραγματοποιείται πλήρως ηλεκτρονικά.

Ως απόδειξη οριστικής υποβολής της αίτησης, η εφαρμογή θα παράγει μετά την οριστικοποίηση της αίτησης αντίγραφο αυτής, ως αποδεικτικό οριστικής υποβολής της καθώς και Δελτίο Υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου (μηχανογραφικό αρχείο pdf με μοναδικό κωδικό αίτησης υποψηφίου), τα οποία οφείλουν να εκτυπώσουν – αποθηκεύσουν όλοι οι υποψήφιοι.

Τι μοριoδοτεί τις προσλήψεις ΕΠΟΠ

Σύμφωνα με την προκήρυξη στις προσλήψεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας ως εξής:

  • Επίπεδο καλής γνώσης / Β2 - 50 Μόρια
  • Επίπεδο πολύ καλής γνώσης / Γ1 - 100 Μόρια
  • Επίπεδο Άριστης γνώσης / Γ1 - 150 Μόρια

Χιλιάδες ενδιαφερόμενοι τρέχουν να προλάβουν τη μόνη Πιστοποίηση που προλαβαίνουν να πάρουν

Η μόνη Πιστοποιηση Αγγλικών που δίνει 150 Μόρια και ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ (καθώς όλες οι άλλες έρχονται από 40 ημέρες έως 5 μήνες) είναι η εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών της goLearn που την παίρνετε στα χέρια σας σε 2 μονο ημέρες ΕΥΚΟΛΑ και Εξ αποστάσεως

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΔΩ ΤΑ 150 ΜΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ

GoLearn: Ποια πιστοποίηση προλαβαίνετε να πάρετε πριν κλείσουν οι αιτήσεις ΕΥΚΟΛΑ (Σε 2 ημέρες παίρνετε το χαρτί)

Να σημειωθεί ότι μοριοδοτείται η γνώση μόνο μίας ξένης γλώσσας και αυτή στο υψηλότερο επίπεδο. Όπως γίνεται κατανοητό μια πιστοποίηση Αγγλικών μπορεί ακόμα και να «εκτοξεύσει» την μοριοδότηση των υποψηφίων. 

Πλέον μπορείτε να λάβετε πολύ εύκολα την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις